Wyndham Clark vinner Pebble Beach efter avbokning av fjärde omgången

By | February 5, 2024

PEBBLE BEACH, Kalifornien – Efter 54 håls spel är 2024 års AT&T Pebble Beach Pro-Am över och regerande US Open-mästaren Wyndham Clark har utsetts till vinnare.

“Det har bara varit en virvelvind av känslor och känslor”, sa Clark under en virtuell presskonferens i söndags kväll. “Det är ganska overkligt just nu.”

På söndagsmorgonen sköts den sista omgången av turneringen upp till måndag på grund av dåligt väder som inkluderade kraftigt regn och vindar upp till 60 mph.

Men efter ytterligare utvärdering av PGA Tour och Monterey Countys nödmyndigheter meddelade Touren på söndagskvällen att “av ett överflöd av försiktighet för alla medlemmars säkerhet” ingen ytterligare golf skulle spelas.

Även om prognosen förväntas förbättras under natten, kommer stormen och dess starka vindar att hålla i sig till måndag morgon. Myndigheterna i Monterey har utfärdat en order om skydd på plats för Pebble Beach-samhället.

“I enlighet med PGA TOUR-reglerna kommer turneringsresultaten att vara slutgiltiga tills 54 hål är slut”, heter det i touren i ett uttalande.

Beslutet innebär att Clark (17-under), som sköt Pebble Beach-rekord 12-under 60 på lördagen och hade en 1-takts ledning över Ludvig Åberg efter tredje ronden, säkrade sin tredje PGA Tour-seger.

“Alla vill vinna en 72-hålsturnering, sova med en ledning och prestera på söndag,” sa Clark. “Gå ner 16, 17, 18 på Pebble Beach [on Saturday] Det kändes som en söndag…när jag kom till green fick jag stående ovationer och alla respekterade mig för att jag hade en fantastisk runda. “När jag skakade hand och hälsade på publiken kände jag verkligen att jag precis hade vunnit turneringen, så jag känner inte att jag blev lurad alls.”

Clark sa att han gjorde sitt bästa hela söndagen för att hålla sinnet fokuserat på en möjlig fjärde omgång. Han sov dåligt, vaknade klockan 02.00 innan han vaknade igen klockan 05.00 för att se om det fanns någon uppdatering om status för sista omgången. När Touren sa att det inte skulle spelas någon golf på söndag, sa Clark att det var svårt att inte tänka på möjligheten att turneringen kanske inte återupptas.

Han tillbringade resten av dagen med att försöka få tankarna från golfen genom att spela kort med vänner, titta på en film och ta en kort promenad för att bedöma skadan som stormen orsakat i närheten. Senare samma dag sa Clark att han började ta emot samtal som informerade honom om att det fanns en stor chans att turneringen skulle avbrytas helt.

“Då började mitt sinne verkligen rasa,” sa Clark. “För att vara ärlig var det väldigt svårt för i de flesta turneringar, om jag kastade det jag kastade och hade en ledning på 1 skott innan en vanlig söndag där du vet till 100 procent att du kommer att spela, är din mentalitet annorlunda.”

Under en pingismatch med sin vän Brian Kettler sa Clark att han äntligen fick samtalet att han hade vunnit den förkortade turneringen. Han och Kettler blev överraskade, kramades och fällde några tårar, enligt Clark.

“Den här turneringen är väldigt speciell för mig och min caddie, John [Ellis], främst för att det är vår favoritplats i världen,” sa Clark. “Han har alltid sagt till mig, 'Wyndham, om det finns något du kan göra i din karriär, så bryr jag mig inte om du vinner hundra gånger eller en gång, jag bara hoppas att en av dem är på Pebble Beach. … Så för oss att klara det och hur vi gjorde det var ganska fantastiskt.”

US Open-mästaren 2023 gjorde mer än 150 fot puttar under de första nio hålen av sin runda på lördagen, vilket tog honom till 28 på de första nio. Hans örnputt på 18, vilket skulle ha gett honom 59, stannade strax utanför cupen. Den efterföljande birdien gav honom fortfarande rekordet för den bästa rundan som någonsin spelats på den historiska arenan. Det skulle också vara hans sista skott i turneringen.

“Jag har inte riktigt varit i strid sedan min vinst i US Open”, sa Clark efter sin runda på lördagen. “Jag vet inte hur man kan vinna en sådan här runda på Pebble Beach.”

Clark erkände att han hade kämpat på greenerna sedan sin Open-seger, vilket fick honom att arbeta med en ny puttränare förra veckan. Efter att ha tillbringat tre till fyra timmar med tränaren och provat nio putters inför det andra signaturevenemanget under PGA Tour-säsongen, hittade Clark något han gillade.

“Vi resulterar i att vi inte ändrar oss [aiming] linje på puttern gick jag lite kortare och gick från konventionell till cross,” sa Clark. “Det finns många stora förändringar, men när du är i en situation där jag mentalt var på putten, behövde jag en förändra.”

Förändringen fungerade. Clark ledde fältet i slag som vunnits under veckan och var briljant på lördagen och gjorde två örnar och nio birdies.

“Jag tror aldrig att jag har haft en bättre runda,” sa Clark. “Sextio är min lägsta punkt [personal] Göra.”

På frågan om han hade tänkt på möjligheten att lördagens omgång skulle bli finalen i turneringen på grund av vädret, sa Clark att han hade övervägt det, vilket också hjälpte till att underblåsa hans fantastiska prestation.

“Du måste ha den mentaliteten att idag är den sista dagen, så försök att gå för det,” sa Clark. “Som sagt, det är väldigt sällsynt att vi har 54 hål.”

Det sista PGA Tour-eventet att ringa efter 54 hål var Zurich Classic 2016, och den sista turneringen på Pebble Beach som slutade efter 54 hål var 2009-tävlingen, som vanns av Dustin Johnson.

“Du tänker uppenbarligen aldrig på att vinna en 54-hålsturnering,” sa Clark. “Och det kanske inte är så du drömmer om att vinna, men som sagt, jag tror att många av oss igår hade gjort det, inte för att vi visste det eller så, men vi hade definitivt den här externa möjligheten att tänka att det kanske är det här. .” vår sista omgång. Så ja, det har varit otroliga senaste 36 timmar.”

Clark fick också frågan på söndagen om rykten om att han hade övervägt att lämna PGA-touren för LIV Golf någon gång under de senaste månaderna. 30-åringen sa att han hade träffat LIV och ville se vad det kunde erbjuda honom, men bestämde sig till slut för att inte gå med.

“Jag tackade slutligen nej till att gå till LIV eftersom jag kände att jag fortfarande hade mycket kvar i tanken på PGA Tour och jag ville jaga rekord,” sa Clark. “Min dröm är att försöka vara en av de bästa spelarna i världen, om inte den bästa spelaren. Jag växte upp med att alltid föreställa mig att vinna PGA Tour-evenemang. Så till slut valde jag mitt arv framför LIV och det var verkligen vad som kom till. till.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *