Vad Tommy Lloyd, Keshad Johnson och Caleb Love sa efter Arizona Wildcats vinst över Michigan State

By | November 24, 2023

PALM DESERT, Kalifornien – I en tidevarv med collegebasketens årliga spellista är det alltför vanligt att lag kämpar tidigt på säsongen när de upptäcker sina styrkor och svagheter.Och så finns det Arizona, som under tommy lloyd De har 27-1 i icke-konferensmatcher och har redan två stora matcher den här säsongen. Den senaste var lördagens vinst med 74-68 över Michigan State nr 21 i Acrisure Invitational, Wildcats 12:e vinst på 16 försök mot rankade motståndare under Lloyds två plussäsonger.

Be bara inte Lloyd förklara hur UA gör det så bra i dessa stora tidiga spel.

“De här killarna älskar att spela i stora matcher,” sa han. “Vi är ett stort spelprogram, så vi kommer inte att skygga för några av dessa ögonblick. Det har varit jättebra. Kanske när jag har Quartzsite, på vägen tillbaka, kommer jag att ha ett bättre svar till dig.”

Vår sammanfattning finns här. Nedan är vad mer Lloyd, MVP för spelet Keshad Johnson och älskar caleb Jag var tvungen att säga senare.

Lloyd om segern: ”I ett sådant här spel lär man sig mycket. Vi kom ut, vi började bra, vi var angriparen. De bytte oss lite, men vi hängde med och hittade ett sätt att göra vinnande spel längre fram. Det är inte träning, jag menar, det var de här två killarna som stod bredvid mig. De gjorde ett fantastiskt jobb till slut. Jag fick slut på idéer för arbeten att utföra. Jag säger alltid till killarna i slutet av dessa matcher, att det är förvånande hur ofta de kommer på (till) enkla grunder, oavsett om det är ett hoppstopp som leder till en backcut, eller ett skott där du blir belagd. en foul, eller helt enkelt ta ett steg. upp och gör ett skott så att försvaret faller isär. Men många gånger handlar det om offensiva returer. Och jag tror att det var uppenbart idag.”

Om att hålla sig lugn efter att ha hamnat efter sent: “Vad jag vet är att när du spelar ett blått blodgruppsprogram som är vant vid att vinna, är spelet aldrig över. Och du kommer att behöva hitta ett sätt att vinna det tre eller fyra gånger, och du måste ha en ledning och nästa sak vet du att du är nere. Jag har varit med i många av de här spelen, du måste bara hålla kursen. Våra killar, jag kände inte att vi hade panik alls. “Jag tror att vi har många underbara saker att lära av.”

Om Johnson och Loves lugn på sträckan: “De här killarna spelade i nationella mästerskap. De har gått igenom krig. Jag har turen att träna dem och vi är tacksamma för att de är på vår sida. “De har kommit in och de har båda varit framgångsrika på sina tidigare platser, men de har anammat vår kultur till 100 procent och de bidrar 100 procent till vår kultur varje dag.”

Om Jaden Bradley tar ett stort skott sent och försvarar Tyson Walker: ”Människor har olika styrkor och svagheter. JB:s försvar på #2 idag var otroligt. Vissa fula problem dikterar hur saker händer, och jag kände mig väldigt bekväm med honom på banan. När JB är på banan är jag inte ute efter att han ska göra 20 poäng eller något liknande. Jag ser efter att han ska bidra till att vinna och det gör han alltid. Vi har tur som har det. “Jag känner mig 100 procent bekväm med JB på banan under långa perioder.”

Om lagen kommer att försöka smutskasta Oumar Ballo i närkamper: “Visst kan de göra det. Oumar har många styrkor, och frisparkar är kanske inte alltid en av dem, men vi litar på honom och jag kommer alltid att ge Oumar möjligheten att uppnå en del av det. Jag litar på att O gör de där frikasten.”

Om att spela litet (med Johnson på 5) de sista 5 minuterna: “En av huvudorsakerna till att jag ändrade vår laguppställning mot slutet är att de ändrade sig där. De spelade nummer 25 vid fem, så jag tänkte, låt oss ta ut Ke och ge honom lite mer mångsidighet i försvaret. Jag ville inte att Oumar skulle hänga på några av bollskärmsförsvaren vi försökte göra. Så det var den främsta anledningen.

“En annan kille, Big Mo Krivas, tror jag verkligen kommer att hjälpa oss i dessa matcher, och han kan verkligen skjuta frikast. Kanske idag var första gången jag såg honom, kanske lite blyg. Lyssna, det har varit fantastiskt och de här killarna vet hur bra det är för en nybörjare, men du kommer att få kämpa. Jag blev lite mer bekväm med Ke under hela matchen, och han får den där offensiva returen och gör de där frikasten. “Det fick mig att se bra ut.”

Om att göra många nedskärningar i första halvlek: “Vi lärde oss en del saker under utforskningen. Vi är ett lag som… vi gillar att skära och röra på oss, och vi hade en bra stretch där, jag tror att vi gjorde tre eller fyra backskärningar i rad och sedan tror jag att de gjorde några justeringar. Vi måste förbättra oss. Vi måste förbättra oss. Jag kan inte vänta, vi har nio dagar på oss att bli bättre nu. Och i vissa av deras skärmtäckningar var vi inte bra på att attackera. Vi är alltid stolta över att kunna ta reda på dessa saker, och i dag, kanske när vi går tillbaka och tittar på deras skärmförsvar kontra vårt skärmanfall, kanske de var lite bättre. Så jag tror att vi kan göra ett stort steg på det området. Nedskärningarna fungerade tidigt och sedan gick de bort, för de kanske blev lite klibbigare, men det kanske gjorde att några andra saker öppnade sig, jag vet inte, jag får titta.”

På hans komfortnivå med att Love vill ha bollen sent: “Det är riktigt bekvämt. Jag litar på att han är aggressiv, han har gjort det under hela sin karriär och han har redan gjort det i Arizona. Och jag tror bara att det kommer att bli bättre. Och vi ska bli bättre på att sätta honom i fördelaktiga situationer. Kylan (Boswell) och Jaden växer också där. “Pelle (Larsson) växer bra där och spelar bra på senare tid.”

Om Kylan Boswells arbete: “Jag tyckte att Kylan hade en otrolig start på matchen och sedan kanske gjorde lite mer. Så jag kan inte vänta med att se hur vi kan hjälpa dig, när du börjar känna så, något förenklat. Gå djupare in i vad du vill göra och bli lite mer effektiv så tror jag att du kan ha några riktigt explosiva spel. Kanske de verkligen dödade honom, jag måste gå tillbaka och titta. Han lär sig hantera det. Han är en ung spelare som spelar på högnivåmatcher och är en riktigt bra spelare. Så jag hoppas bara att han blir bättre och bättre.”

Om att försvara Michigan States bollskärmar och försvara spartanernas bollhanterare: “De här killarna gjorde ett bra jobb på egen hand genom att stänga av vissa skärmar. Vi är säkra på vår storlek. Det jag verkligen litar på är dessa vakter som jobbar bort sina rumpor på bollskärmar. De här killarna måste ha testats 50 gånger ikväll. Jag tror inte att många av dem var olagliga. Jag kunde ha bett om några illegala här, bara för att ha tur. De satte väldigt hårda skärmar och de här killarna slogs om dem, och de spelade nerför mycket aggressivt. Jag trodde att vi idag hade många av det vi kallar backseendetävlingar, en slags tävling i våra återhämtningar. Om du kan göra det med ansträngning och vi kan lita på våra stora, kommer det att sätta stor press på lagen att göra tuffa skott. Och jag trodde att vi gjorde det mot de två killarna idag. Och de är båda riktigt bra spelare. De kommer att göra några, men jag tror att i slutet av dagen kanske skillnaden är att de inte gjorde så många som de behövde.”

Om vikten av att spelare känner till Arizonas historia: ”Vi jobbar med vår kultur varje dag. Jag trodde att vi hade en bra dag igår och spenderade lite tid på kultur. Vi hade några trevliga små kulturella grejer idag, som vi borde hålla internt, och de här killarna gör ett fantastiskt jobb med en gammal kille som jag som predikar och pratar om kultur och olika aktiviteter. Jag vet inte om de himlar med ögonen ibland, men de gör ett fantastiskt jobb när de deltar. Och jag vill att de ska veta vad det innebär att spela mot Arizona. Så vi ägnade mycket tid åt att prata om arvet vi har ärvt och vad det här programmet betyder för vårt samhälle, och de här killarna lägger sitt hjärta och själ i det. “Jag tror att de har förmågan att gräva lite djupare när det behövs.”

På Acrisure Arena som är värd för sin första college-basketmatch: ”Otrolig insats från våra killar i en otrolig miljö, det var riktigt bra. När jag spelar här för första gången… i den första stora college-basketmatchen tror jag att samhället verkligen dök upp. Jag kan se att detta blir en bra neutral sida, inte bara för Arizona utan kanske för andra lag. Jag trodde att vi kunde gå här och det skulle vara 1 000 fans. Uppenbarligen reser Michigan State bra och det var en fantastisk miljö.”

Om laget kommer att ta ledigt innan den kommande matchen mot Colgate den 2 december: “När vi kommer till Quartsite kommer jag att ta reda på det.”

Johnson om att spela 5:an: “Den här killen gör ett bra jobb med att presentera alla olika typer av scenarier, så jag har små fall där jag är där vid fem. Vår förberedelse är oöverträffad, vi bara gör det. Hur som helst, hur ska vi göra det?

Om att inte bli nervös: ”Förtroendet vi hade för Tommys spelplan, förtroendet vi hade för varandra, det var verkligen det som ledde till den segern. Vi är helt enkelt bra sammankopplade. Styrkan vi har, bandet vi har på och utanför planen, det är allt resultatet som visas med dessa segrar som vi uppnådde i dessa svåra matcher. Jag vet att jag skulle kunna komma ut eftersom min bror stöttar mig och jag stöttar honom.”

Jag älskar att Lloyd låter saker utvecklas istället för att kalla timeouts: “Han vet vad han gör. Han litar på oss på banan. Du ser en huvudtränare som inte får panik, jag menar, varför skulle du få panik? Vi känner till de situationerna, vi tränar de situationerna, dag ut och dag in i praktiken, och så kommer vi att känna oss bekväma i den typen av situationer.”

Om att kunna behålla lugnet efter att ha gett upp en stor ledning: “Det är svårt att vinna de matcherna, så vad du än måste göra måste du göra det. Många gånger kan man inte skriva något som händer i ett sådant här spel med två underbara program, speciellt två vinnande program. Jag vet att de har mycket att göra för att försöka vinna, vi måste bara hålla oss till det vi måste göra.”

Om att bygga en ledning med 34-19: “Det var en betoning för oss, att komma ut starkt och slå dem i munnen. Det är vår spelplan varje match, varje gång vi går in i ett spel vill vi slå först. Vi kommer att ta några träffar, vi kommer inte att falla. Om vi ​​faller kommer vi upp igen. Allt handlar om utförande och att spela hårt och hårt och det är vad vi gjorde.”

Om staten Michigan eliminerar nedskärningar: “Under spelets gång kommer inget lag att tillåta ett annat lag att göra samma sak om och om igen, de kommer att behöva göra justeringar. Precis som de anpassar sig anpassar vi oss. Vi var typ av aggressorerna i första halvlek och de gjorde sina justeringar och vände på saker och ting. Så vi var tvungna att ändra vår spelplan lite, vi var tvungna att följa det som fungerade.”

Läs mer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *