Vad Rick Barnes sa efter Tennessees vinst i Vanderbilt

By | January 28, 2024

NASHVILLE— alla huvudtränare Rick Barnes sa under sin presskonferens efter matchen efter nr 5 Tennessees vinst med 75-62 över Vanderbilt lördag kväll på Memorial Gymnasium bakom Dalton Knecht 32 poäng:

Dalton Knecht kan springa ensam för Tennessee i den här typen av spel

“Ja, det gjorde han. Och om man tänker på natten han hade, 13 korgar på 21 försök, ganska bra natt. Och om han gjorde sina frikast borde han göra mer än vad han gjorde ikväll. Men det var bara inte vad han gjorde. Men du frågar, är det bra? Det är bra. Hans lagkamrater vet vad han kan. Uppenbarligen börjar de leta efter honom. Men vi fick mycket produktion, jag tyckte att JP Estellas minuter var stora ikväll, men jag trodde att Jahmai Mashack och, när du tittade på statistikbladet, och Josiah James, så kommer de inte att dyka upp med (vad) de gjorde mål , De gjorde några stora pjäser där ute. . Santi (Vescovi) var solid, som alltid. De gjorde ett bra jobb med Zakai (Zeigler) tidigt i matchen, han sprang. Men jag tyckte att alla som kom in gav oss bra minuter.”

Vad var annorlunda i andra halvlek förutom Dalton Knecht, med Tennessee som överträffade Vanderbilt med 18 efter halvtid?

“Tja, om vi kommer tillbaka, menar jag, jag har sagt att (Vanderbilts) tandem där på backplanen är lika dödlig som alla vi spelar. De är snabba, de kör golvet och jag sa att jag menar, Coach (Jerry) Stackhouse har fantastiska planer och han har dem där de faktiskt utför dem. Vi visste att de skulle spela i sin egen takt. Vi visste det. Och de har vakter som rör sig med dem, och de förvrängde oss verkligen. Vi var inte så bra med vår skärm, men de gjorde den pjäsen. Jag menar, vi försökte, de gjorde bara några bra spel. Och vi kom äntligen dit vi gjorde ett bra jobb med att visa varandra hur man tar sig dit, göra pjäser och försöka lossna och hjälpa till på det sättet. Och igen, försöker stänga baksidan. Men det krävdes många killar för att uppnå det, tro mig, för det är ett väldigt svårt lag att försvara med de planer de har.”

Trösten han känner i att ha en målskytt som Dalton Knecht som kan kontrollera en match

“Åh ja. Jag menar, jag tänker inte berätta för dig (det är det inte). Ja. Jag skulle säga ikväll, matchen, killen som jag trodde sprängde matchen var Jordan Gaineys tre, när de var 1-3 -1, i hörnet. Jag tyckte det var ett jättespel, ett jättespel. Jahmai Mashack kom in och fick två returer. Jag trodde att det var då spelet svängde i vår väg. Men faktum är att Daltons lagkamrater “De är självsäkra , och det är vi alla. Men ärligt talat så tror vi att han kan bli bättre, och ju mer vi spelar, desto bättre blir han. Han var inte särskilt bra, och det var upp till mig att du inte ville göra det. isolera honom framför med en kille som (Ezra) Manjon.” som vaktar honom. Jag menar, det är tufft för honom och alla hans storlek med en kille som kan göra mål som han. Men han backade en gång och jag tror (Tyrin) Lawrence tog det ifrån honom. Det är pjäserna han måste städa upp.” .

Vad skönt att JP Estrella ger Tennessee bra minuter från bänken

“Jag tänkte på fantastiska minuter. Och återigen, han tjänar det i praktiken och det är stora minuter. Vi behöver Tobey (Awaka) för att hålla sig borta från fula problem. Men Jonas (Aidoo) var bra. De attackerade honom varje gång han fick en retur, det var så det var. Uppenbarligen var spelplanen att vara fysisk, inte låta honom få sitt utrymme och, eh, eh, en stor lucka. I första halvlek borde vi ha skjutit 13 trepoängare. Vi sköt åtta, vände bort för många skott, eh, i första halvlek och vi borde ha skjutit den och försökt ta returen, även om jag tyckte att det var en bra spelplan, de arbetade hårt för att inte låta oss komma till glaset. . Men vi flyttade inte bollen. “Vi flyttade inte tillräckligt mycket på folk i första halvlek.”

Om att skjuta fler treor var en betoning för Tennessee i andra halvlek

“Vi sa att vi var tvungna att kasta bollen, men vi visste att vi skulle ha en stor lucka. Jag menar, vi visste det och vi visste att de inte ville att vi skulle hamna i penetrationslinjen och försöka skicka bollen. Vi visste det, men vi hade precis börjat. Det vi inte vill göra är att bara försöka dribbla och köra utan att flytta den från sida till sida och försöka göra några nedförsbackar. Men i andra halvlek spelade vi snabbt, men sedan sänkte vi tempot mitt på banan. Vi måste hålla flödet igång och när vi gör det, det är då vi verkligen är som bäst.”

Om Dalton Knecht släpper resten av sina Tennessee-lagkamrater genom att slå skott

“Tja, jag skulle inte bara säga Dalton. Jag skulle säga Jordan och Santi. Jag menar, de där killarna börjar slå honom och återigen, Josiah kan göra det. Uppenbarligen har du sett Dalton och han är inte rädd för att följa dig. Jag tror inte att det är fallet, vi har några killar som inte är rädda för att skjuta bollen och i första halvlek vände vi bara bort skott för att vi ville vara aggressiva. Men tills nu hade de gått tillbaka dit och det fanns en stor lucka och vi försökte övervinna dessa luckor utan någon rörelse med bollen eller spelarna.”

Om du fått någon förklaring till ditt tekniska fel

“Nej. Grattis, du vet, jag menar. Jag vet inte om jag någonsin har haft en när jag pratade med en annan domare och en annan kille gjorde det. Men han tyckte att han förtjänade det och gav honom kredit för det.”

Hur Jordan Gainey skiljer sig från för några veckor sedan

“Tja, jag tror att alla spelare går igenom dåliga skott och jag tror att när han hade det kämpigt, tryckte han på avtryckaren väldigt snabbt när han verkligen inte var förberedd. Och sedan börjar det leka med ditt sinne. Jag tänkte när han blev spelare igen och visste att han inte behöver göra trepoängare för att påverka segern eftersom han driver. Du lär dig här på den här nivån. Nu när du kommer dit måste du göra det högre än glaset. Men han har haft, som igår på träningen, ärligt talat, hela tiden när han tränat, jag sa att jag hoppas att han inte använde dem alla idag. För igår var han spektakulär på träningen. Och jag är som, man, jag hoppas bara att jag inte har använt dem alla.”

Beskriv Josiah-Jordan James och Santiago Vescovi som Tennessees komfortfiltar, om du skulle beskriva någon annan så.

“Självklart hade Zakai en tuff matchup och blev undersökt. De skulle verkligen attackera honom på bollskärmar. Han fick inte sitt utrymme. Vi kämpade inte för att få bollen. Han var fortfarande inlåst i bandet. Vi gör inte många sidoskärmar, men vi kom dit och de gjorde ett bra jobb med att attackera bollen och låsa in den på vingarna. Det är nästan som att jag spelar mot tre killar där. Men när vi pratar om att fixa det är det de äldre barnen som gör det. Jag menar, det råder ingen tvekan om att till och med Jonas på slutet, när han verkligen började falla, var vi som “Hej, de kommer så långt, och det är svårt att hindra dem från att komma dit.” Han kommer att spela på bollen. De andra killarna, Shack, klädde av sig och satte sin kille på baksidan eftersom de gör ett fantastiskt jobb med att hamra på baksidan och leta efter de där hörntreorna och extrapassningarna. Men våra äldre killar och du har sett dem, de har ett bra sätt att hjälpa varandra och fixa saker allt eftersom. Vi sa åt dem att komma idag eftersom vi har mycket respekt för Coach Stackhouse och hans team. Santi sa till pojkarna idag att om de tappar koncentrationen i en halv sekund så kommer de att utnyttja det. 'Och ​​jag tror att det är den respekt som våra killar har för det här programmet här. Och de visste att de skulle behöva vara nervösa och försöka hjälpa varandra.”

Exempel på Tennessee-veteraner som gör pjäser som inte visas i rutan

“Tja, en enkel sådan var, du vet, när vi sa att Jonas (Aidoo) skulle spela på bollen när han kommer dit. Han kommer att försöka blockera den. Och det är väldigt viktigt att de andra killarna, som jag sa, lossnar. Någon måste få killen till korgarna. Det brukar vara en vakt där, och längst bak på skärmen kan du stänga av och ta reda på hans scoutrapport; Om jag har två, vem vill jag bluffa och behålla? Vem vill jag fejka och hoppas att de gör passningen och att jag kan försvara dem? Men det är i blocken med bollen och utan bollen där de talar. Som idag gick de en gång ner i Z (Zeigler), där Dalton inte ändrade sig eftersom han inte är vid den punkten än. Vi måste få dit honom. Men, enligt scoutingen, en del av det kan vara trötthet, men det är bara det att det är så många små saker som händer där ute att de där killarna gör det och jag vet att den äldre gruppen verkligen hänger ihop.”

Hur mycket Jonas Aidoo har förbättrats när han dubblar med basket

“Tja, det har det. Jag visste att jag borde ha sprayat det. Jag menar, Jonas brukar göra sina frikast, så klart, men Jonas kan passa dem. Vi har inget emot att låta honom vara playmaker därifrån. Vi kommer att komma hårt. Uppenbarligen är nyckeln att få honom därifrån snabbt, speciellt när han blir påkörd snabbt. Men han kommer att göra rätt spel. Och jag tyckte att han var aggressiv ett par gånger när han sköt bollen och spelade den.

“Jag ger dem mycket beröm för när de såg vad som hände började de prata med varandra. Som Dalton sa, nästa gång vi gör det här går jag till korgen. Leta efter mig i en ballong. När spelare börjar prata så vet du att de är fokuserade på vad som händer där ute. Och ärligt talat, det är roligt att se dem göra det.”

När Tennessee-spelare blir blyga och vänder bort öppna skott

“Jag tror att du måste ge (Vanderbilt) kredit. Jag menar, de kom ut precis som vi tänkte, du vet, var aggressiva och flyttade bollen, och vi visste att de skulle gå utför. Det trodde vi att de skulle göra, om du gick tillbaka och tittade på bandet från förra året, så jobbade de verkligen mycket på vår femma och fyra, där de lyssnade mycket på oss. Vi pratade mycket om det den här veckan. Och när de ändrade laguppställningen oroade vi oss över vissa saker och tänkte “okej, det här är vad som kommer.” Men återigen, Coach Stackhouse gör många riktigt bra justeringar i spelet. Det går tillbaka till vad Santi sa. Du måste vara stolt över att vilja skydda din egen man, men ännu viktigare, att vilja förstå gång på gång säger vi spela våra principer och vi kommer att hitta ett sätt att övervinna dem. Och vi kunde göra det mot ett lag som har varit i mer än en match i år. “De har kämpat mot alla som har kommit hit.”

Vad gör att Dalton Knecht kan vara så effektiv borta från hemmet?

”Dalton älskar att spela. Han älskar spelet. Den tid han spenderar är givande för honom. Men återigen, jag tror att han skulle vara den första att berätta för dig att när hans lagkamrater är där, gör de det lättare för honom.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *