Jag tror att min man uppmanar mig att gå upp i vikt i veckans We're Prudence.

By | February 10, 2024

Varje vecka i sin tisdagskolumn frågar Prudence läsarna om deras åsikter om en fråga som får henne att stumpa. Han kommer att lägga upp sina sista tankar i frågan på fredagar.

Här är veckans dilemma och svar; tack vare Mrs. P, Sarah, Boy Bye, det är inte dina angelägenheter och det fluktuerar i Florida för dina idéer!

Kära Prudence,

Hur vet du när din pojkvän ger dig äkta komplimanger eller försöker göra dig redo för misslyckande? Min pojkvän säger att jag ser bättre ut med lite mer vikt (cirka 10 pund) och att mitt ansikte lyser mer, men varje gång jag tappar de där 10 kilona får jag många komplimanger. Detta inkluderar män, och en flickväns pojkvän sa faktiskt “wow, du ser bra ut.” Så försöker min pojkvän sabotera mig och göra mig mindre attraktiv? Är detta en “varningssignal” för framtida övergrepp?

-Misstänksam

Käre misstänkte,

Läsare som svarade när jag delade ditt brev var inte överens om huruvida det var acceptabelt för din pojkvän att ha en åsikt (specifikt en som tydligen är en impopulär åsikt) om din vikt. Som de här bilderna från “Ms. P” och “Sarah” är ett exempel, slits mellan “Vi har alla våra preferenser” och “Kom bort från det här kontrollerande skithålet!”

Fru P: Jag var gift tidigare och har haft olika vikt. Det betyder inte att de försöker bråka med dig; de kanske helt enkelt gillar en större kvinna. Jag tror personligen att min pojkvän skulle dö om jag gick ner i vikt, lol. Det kan betyda att de försöker hindra dig från att lämna dem, men ger det dig några andra skäl att tänka så? Ja, jag får fler kommentarer som är ungefär 20 kilo lättare, men jag hatar bantning och han älskar verkligen min form, så i slutändan är det din kropp. Dessutom, hur är din kropp? Jag föredrar en man med lite mer; Jag är ingen smal tjej. Jag säger inte superfetma eller så, men det är min typ. Chansen är stor att det är din typ. Du kan alltid fråga honom varför han föredrar de extra 10 punden och se om du tror att han är ärlig med sitt svar.

Lycka till.

Sarah: Att du känner dig berättigad till en åsikt om din vikt och utseende är en röd flagga. Jag har dejtat män två gånger tidigare som visade sig vara mycket kontrollerande eller gränsöverskridande, och båda situationerna började så här, med kommentarer om mitt utseende, vikt och hur han tyckte om att jag såg ut. Håll dig borta från den här killen.

Jag kan se båda sidor, men jag erkänner att jag tenderar att vara mindre misstänksam mot någon som säger “Du lyser när du inte är så smal” än någon som säger “Du måste gå ner några kilo för att du ser fet ut.” .” Är det rättvist? jag vet inte. Jag antar att det var därför jag bad om hjälp att svara dig.

Och jag tror att läsare som såg bortom den ytliga debatten påminde mig om en gammal regel om rådgivning: “Om du måste skriva ett brev och fråga om någon kan vara en missbrukare, är det något som inte stämmer och du bör gå vidare och upplösa. “

Boy, adjö: Jag kommer att ignorera själva frågan eftersom den första raden har allt vi behöver veta! Flicka. Om du måste fråga om din pojkvän är snäll eller försöker sabotera dig, vet du vad du ska göra.

Det är inte din sak: Jag tycker att kommentarer om vikt är kontrollerande, såvida det inte finns hälsoproblem, när de kan vara mer kärleksfulla. Författaren låter förvirrad och jag tror att hon har rätt i att gissa sin pojkväns avsikter, speciellt eftersom han verkar föredra att inte gå upp i vikt. Om du är tillräckligt orolig för att skriva, då förtjänar den röda flaggan att hissas och noteras.

Fluktuerar i Florida: Detta är något som antingen är helt oskyldigt eller en röd flagga, beroende på andra omständigheter i ditt förhållande. Min man säger ofta till mig att han gillar hur jag ser ut när jag är lite tjockare. Vår relation är vacker och upplyftande, baserad på ömsesidig respekt. Jag misstänker aldrig att han försöker kontrollera mig och oavsett hur min vikt fluktuerar så berättar han dagligen för mig hur otroligt sexig han tycker att jag är. Det känns helt annorlunda än ett ex som försökte kontrollera mig, och resten av förhållandet hade tecken på det också. På plussidan kan din partner faktiskt tycka att du är sexig i en större storlek, precis som du kanske föredrar deras hår längre. Kanske säger han det här för att du hade visat tecken på missnöje med din kropp innan du gick ner i vikt, och det här är hans sätt att förbättra din självbild; låter dig veta att även om du kanske inte tycker att du är sexig, så gör han det, eller kommer att göra det i framtiden. På den negativa sidan måste din oro för att detta är en röd flagga eller checkpoint utredas. Kom du till denna rädsla på grund av andra saker han gör? Har du kollat? Får det dig att känna dig mindre än respektlös? Vad är mönstret?

Även om det i allmänhet inte är en dålig sak, är vi socialt sett vid en punkt där vi ska känna på ett visst sätt om saker som kan vara reduktionistiska och det finns vissa konstanta, snabba röda flaggor, men det är helt enkelt inte sant. . . I slutändan kan vi bara själva bestämma vad som är fel. Min syster har ett vackert äktenskap med en man 15 år äldre än henne som hon träffade när hon var 19. En man i min ålder misshandlade mig brutalt. Det är allt i sammanhanget med de inblandade. Om du inte mår dåligt, om förhållandet är bra, ge det då ingen betydelse. Fråga din pojkvän varför han säger det, be honom sluta säga det om du vill. Hans svar kommer förmodligen att berätta allt du behöver veta.

Som dessa personer påpekade verkar du sakna tilltro till din egen uppfattning om din pojkväns karaktär, och det är oroande. Du låter vilsen och rädd. Min rädsla är att relationen i sig har fyllt dig med självtvivel och en oförmåga att lita på dina egna instinkter om vad som är bäst för dig, hur du ser bäst ut och hur du vill bli behandlad. Men även om du hade det här tänkesättet innan du träffade din pojkvän, är det inget sätt att känna sig misstroende och vara rädd för framtida övergrepp, oavsett vad det kan vara. Om du skulle undersöka alla som bryr sig om dig, skulle det förmodligen inte finnas någon konsensus om huruvida du ser bättre ut med eller utan 10 pund (vilket förresten är en så liten, petig vikt… Det är verkligen inte ens tillräckligt för att diskutera). Men jag hoppas att det råder bred enighet om att du ska vara med en person som du är väldigt säker på att inte är din fiende, så säker på att tanken aldrig kommer att slå dig, än mindre ett rådsbrev. Och jag hoppas att du kommer att tro det också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *