Jag provade äggdieten och blev förvånad över resultatet.

By | February 12, 2024

Jag studerar integrativ och klinisk nutrition och bestämde mig för att prova en mycket populär trend för tillfället, vars förespråkare lovar överraskande resultat i viktminskning: äggdieten.

Min kostplan var lite annorlunda än originalet. Originalet har en frukost med tre hårdkokta ägg och grönt te; lunch med tre hårdkokta ägg, ett äpple och grönt te; ett valfritt mellanmål av ett äpple; och middag med havregrynsgröt och grönt te.

Men jag ändrade min kostplan till: två eller tre måltider om dagen, var och en bestående av två eller tre ägg, som även innehåller misosoppa, skaldjur och fisk, grönsaker, bär och andra frukter och nötter.

Enligt min mening gör den ursprungliga dieten tre huvudsakliga misstag. Det första misstaget är motsägelsefullt med tanke på att det är baserat på att äta ägg: det finns helt enkelt inte tillräckligt med proteinintag.

Sex medelstora ägg innehåller bara cirka 36 g protein, och en typisk skål med havregryn innehåller cirka 5 g. Men för en stillasittande vuxen bör det dagliga proteinintaget vara minst 0,8 g per kilo vikt, enligt Mayo Clinic.

Så om du väger till exempel 165 pounds, så bör du konsumera minst 60 g protein per dag, och om du tränar bör du konsumera ännu mer. Du måste bokstavligen äta 10 stora ägg för att få i dig 60g protein.

Aina Tea provade en anpassad form av äggdieten i tre dagar och blev förvånad över sin viktminskning under den korta perioden, trots att hon gick och lade sig mätt varje kväll.

Aina te

Jag behöver bara 40 g protein, men jag köpte ändå några räkor för att lägga till lite variation och för att de är en fantastisk källa till lågkaloriprotein.

Ett andra misstag jag märkte på den ursprungliga dieten var att dricka te. Men te, som kaffe, innehåller tanniner, vilket studier visar kan blockera järnupptaget. Därför rekommenderar jag inte att dricka te till maten. Drick det helt enkelt separat eller med mat som innehåller en försumbar mängd järn.

Men ägg innehåller en anständig mängd järn, så det är bäst att undvika att konsumera dem samtidigt som kaffe eller te, särskilt om du är kvinna.

Kvinnor behöver mer järn än män och många kvinnor har brist. Ta mig som exempel: Jag hade fruktansvärd anemi förr och än idag kämpar jag med järnbrist.

Och ett tredje misstag jag ser i den ursprungliga kosten är ett enormt kaloriunderskott. Att minska så drastiskt kan hjälpa dig att gå ner i vikt initialt, men över en längre tid kommer det att sakta ner din ämnesomsättning, och otillräckligt med protein leder också till muskelförlust.

Min initiala vikt och mått

Min startvikt var 50,55 kg (111 lbs).

Hon var redan en ganska smal tjej med lite envis fett på sidorna. Så för mig skulle gå ner till och med 1 kg (2,2 pund) vara en enorm prestation eftersom det i princip är 2 procent av min kroppsvikt. När allt kommer omkring, ju smalare du är, desto svårare blir det att gå ner i vikt.

Mitt initiala midjemått var 64,5 cm. Mina ben var ca 50 cm och måttet runt de envisa feta områdena ovanför mina höfter var 80 cm.

Tre dagars äggdiet

Den första dagen av min dietplan var min första måltid cirka 400 kalorier och hade tre ägg, blåbär, två apelsiner, två mangostan, misosoppa och lite grönsaker.

Den andra var cirka 800 kalorier och innehöll tre ägg, räkor, grönsaker, misosoppa, tranbär, två apelsiner, blandade nötter och lite sojamjölk.

Den natten kände jag mig väldigt mätt när jag somnade. Jag trodde inte att jag skulle gå ner i vikt på grund av hur mätt jag kände mig, även om jag var spänd på att kolla vågen nästa dag.

När jag vägde mig nästa morgon, den andra dagen, hade jag gått ner 0,35 kg (0,6 lb).

Jag tog bara en shot espresso och konsumerade inget annat under dagen. Klockan 16:30 kände jag mig fortfarande pigg och var inte så hungrig.

Till min första måltid hade jag laxsashimi, tre ägg, körsbär, en mangostan och en apelsin, vilket gav upp till 465 kalorier för vad jag åt; Jag kunde bara konsumera hälften, jag kände mig väldigt mätt.

Dagens andra måltid innehöll 850 kalorier. Jag åt tre ägg och mer lax, och gjorde en nyttig mikrovågsmuffins med drakfrukt, ett ägg och en halv banan, toppad med mer frukt, nötter och havre. Jag hade också drakfrukt och banan med yoghurt och några tamarillos.

Återigen, när jag gick och la mig den andra dagen kände jag mig mätt. Jag var inte mätt mellan måltiderna som innan och jag var hungrig. Men innan jag somnade kände jag igen att jag hade ätit för mycket. Det var konstigt och inte som en diet.

Nästa morgon, den tredje dagen, vägde jag mig igen: jag hade nu tappat 1,2 kg (2,6 pund).

Till min första måltid hade jag tre ägg, räkor, lite grönt, citron, vitlök, chili, salladslök, mandel och några björnbär med kokosmjölk och toppat med valnötter och havre. Totalt utgjorde det cirka 660 kalorier.

Och till min andra måltid åt jag samma sak igen, fast med fler nötter, vilket förde kaloriantalet till 900.

Än en gång, innan jag gick och la mig, kände jag mig mätt och mätt. Men jag hade också förbrukat ganska många fler kalorier än de andra dagarna, så jag förväntade mig inte att se mer viktminskning på morgonen. Jag åt mycket nötter.

När jag vägde mig nästa morgon blev jag förvånad. Jag hade gått ner mer i vikt, vilket gav mig en total förlust på 1,7 kg under dessa tre dagar på min version av äggdieten.

Mitt midjemått minskade med 3 cm och mina sidor med 5 cm, men det var inga förändringar i benen.

Vikten av matvariation

Varje dag försökte jag äta en mängd olika livsmedel och detta beror på att vi behöver berika vår tarmmikrobiom. Men det jag märkte i andra videor om äggdieten är att många människor bara åt ägg och äpplen dag efter dag. Detta är en dålig diet.

Istället för äpplen kan du byta till bär, som har en högre mängd antioxidanter och samtidigt har lägre kalorier och mindre socker. Att lägga till lite citron, grönt och grönt kommer inte att göra dig tjock.

Var kreativ med dina matval. Njut av dina måltider.

Ett annat tips: ät långsamt och tugga din mat väldigt, väldigt bra. Detta var mitt misstag innan. Jag tuggade inte ordentligt och då fick mina organ göra allt jobb efter att ha ätit.

Kom ihåg: magen har inga tänder, men munnen har. Så tugga din mat väl och ta dig tid; Du kommer inte känna dig tung efter en måltid och du kommer att känna dig mer mättad.

Skulle du rekommendera denna diet till någon? Jag antar det, även om jag fortfarande är uppmärksam på proteinintaget, vilket gör att man känner sig mätt. Men jag skulle definitivt rekommendera att lägga till mer variation i kosten, som jag gjorde.

Aina Tea vloggar på sin YouTube-kanal om livet i Kina.

Alla åsikter som framförs är författarens egna.

Har du en unik upplevelse eller personlig historia att dela med dig av? Maila My Turn-teamet på myturn@newsweek.com.