Hur NY1 Weekend News Anchor Shannan Ferry tillbringar sina söndagar

By | February 11, 2024

“Jag är mer av en morgonmänniska än en nattmänniska,” sa Shannan Ferry.

Det är tur för henne, eftersom hon har varit uppe 01:47 på lördagar och söndagar de senaste två åren.

“De första timmarna går emot din biologiska klocka, men jag har tränat min för det”, tillade Ferry, 31. “När folk vaknar har jag levt större delen av dagen.”

Ferry, medvärd för “Weekends on 1” med Rocco Vertuccio för NY1, sa att hon anländer till studion, på Chelsea Market, så tidigt på söndagar att staden fortfarande är full av festfolk på lördagskvällar.

“De snubblar ut från barer och restauranger,” sa han.

Ms. Ferry, som växte upp i Little Neck-kvarteret i Queens, började på nyhetsstationen 2012 med en praktikplats, som blev ett deltidsanställningsjobb i luften 2014. Hon blev heltid ett år efter. I november 2021 lanserade stationen, en del av Spectrum News, helgshowen.

“Jag visste att att göra nyheter var ett galet, ouppnåeligt koncept,” sa Ferry, “men det motiverade mig mer. Han hade något att bevisa. “Nu är jag van vid rutinen.”

Hon har bott i en studio på östra 20-talet på Manhattan sedan december 2020 och har ännu inte köpt mörkläggningsgardiner.

UTÖVER TIDIGT UPPKOMST Min Larmet går klockan 01:47. Det är ett slumpmässigt nummer jag gjorde en gång och nu dyker det bara upp på mitt larmsystem. Jag måste ta några tupplurar, så jag går inte upp förrän 2:00; Efter det är jag i fara. Jag kollar min telefon: först är det NY1 Webex, vår chattapp, för nyheterna över natten och den interna strömmen av nyhetsuppdateringar. Så det är Instagram och X.

Jag lägger inte ut mina kläder kvällen innan (vilket jag borde göra, för det skulle spara tid och vara bra för min ångest), men jag vet inte hur jag kommer att må förrän den dagen. Jag beställer fem klänningar varje vecka på Rent the Runway. Min nya klänningsstil är vanligtvis A-linje, långa ärmar, över knäna och enfärgade, eftersom utskrifter inte ser bra ut på TV. Jag gillar svart, men det är inte det gladaste, så jag byter det med färger. Skämtet på kontoret är att varje gång jag bär rött händer det senaste nyheterna. En gång var det tågavspårningen som inträffade på Coney Island.

ANKOMSTER Jag är i en Uber runt 02:30. Jag släpper mina grejer på mitt skrivbord och möter Rocco vid den varma skrivbordsdelen. Han har varit här de senaste 15 till 30 minuterna och kokat kaffe och kollat ​​om tidningarna kommer. Vi har en gammal skolkaffebryggare till helgens show. Vi älskar Lavazza-kaffe som jag dricker med grädde och lite socker. Vår producent är också här och vi ägnar de kommande 60 till 90 minuterna åt att gå igenom tidningarna (The Times, The Wall Street Journal, The Daily News och The Post) för vårt segment, In the Papers.

Vi skriver och redigerar kopia medan vi tittar för att se vad som sticker ut: stora nyheter och knäppa, roliga historier som fångar vår uppmärksamhet, vilket vanligtvis är något som bara händer i New York, som att människor gifter sig i sina lägenheter. Sådana bitar är bra för kommentarer eller konversation. Det är något lätt att avsluta.

VISUELL FÖRBEREDELSE Jag sitter i sminkstolen klockan 04:30. Jag brukar sminka mig på helgerna. Just nu använder jag Nars och IT Cosmetics för foundation, Tarte concealer och Roxanne Rizzo bronzing mist, som är en game changer. Det ger dig en glöd och doftar som semester, som stranden.

Jag tar mitt headset från skrivbordet, ansluter det till vår mikrofon och börjar spela in runt 05:20.

LAMINERING “Weekends on 1” är en blandning av live och förinspelade segment. Vi förberedde åtta väderuppdateringar med meteorolog Michael Autovino. Vi gör dagliga nyheter och färdiga nyhetsartiklar som vi spelar in.

Klockan 7:45 spelar vi in ​​gästinslag: nyhetsmakare, kändisar, politiker och författare. Vi gick också till en korrespondent som är på marken. När vi väl spelar in något sänds de flesta segment minuter senare eller samma dag.

SNABB VILA När vi tar en paus klockan 8.30 brukar jag och Rocco gå ner. Jag köper en frittatasmörgås med ägg och spenat på Amy's Bread eller yoghurt med frukt på Manhattan Fruit Market. Ibland går jag på full gas och tar en bulle.

Klockan 9 förbereder vi nyhetsinslag igen och uppdaterar gamla. Vi kan ha en ny reporter och en ny väderuppdatering.

PLUCKNING Rocco och jag lämnade kontoret vid 11:00 och rapporterade den dagen. När vi går tillsammans är det oftast då folk ser oss. De säger hej eller “Vi tittade på dig i morse.” Det är bra att folk värdesätter det vi gör och litar på att vi startar dagen. Rocco tar F-tåget på Sixth Avenue till Long Island City och jag tar en träningsklass. Jag går till olika platser (CycleBar, Rumble, Sweat440) eftersom det är en tidsfråga mer än en klass.

KÖPMAN JOE Väg hem Jag handlar på Trader Joe's på Sixth Ave. och 21st Street. Jag köper bashortensior och smoothies, förkokt kyckling och allt jag kan göra till sallader eller smörgåsar. Jag stannar till på Citizens Of Gramercy för en kaffe till eftersom de gör den bästa islatten med havremjölk. Dess hemlighet är dess isförhållande, plus att dess is är tjockare än de flesta platser. Jag köpte nyligen en Nespresso-maskin eftersom jag försöker vara ekonomiskt ansvarig och kanske försöker kopiera det de gör hemma istället.

UTAN SOVA Jag ska ringa mina föräldrar, som jag är knuten till. Jag har sms:at min mamma, nästan fel, hela dagen. Jag gör en smoothie med spenat, mango, ananas, banan och mandelmjölk, och om jag känner mig ambitiös lägger jag mycket tvätt på den eftersom jag har lärt mig att inte ta en tupplur, även om Det finns alltid frestelser. Om du vill leva ett lite normalt liv måste du tvinga dig själv att låta bli, annars är dagen över.

EN DEJT ELLER VÄNNER Ibland har jag en tid på eftermiddagen; Jag är singel. Någon har skapat mig eller så träffar jag någon på en dejtingapp som Raya, Hinge eller Bumble. Jag har alltid fingret på delete-knappen eftersom dejting i New York kan vara svårt. Vi träffas vanligtvis i Gramercy eller East Village. Eller så träffar jag medievänner för en sen lunch eller tidig middag på L'Express, Ruby's eller KazuNori. Vi har alla dessa konstiga och galna timmar. Några av oss träffades på fältet som reportrar eftersom vi täckte samma historier och höll oss nära.

HEM Vid 18-tiden är mitt batteri lågt. Jag duschar och tittar på tv i sängen. Jag älskar “Suits”; Alla tittar på den igen, så jag tittar på den för första gången. Jag är också ett fan av “Schitt's Creek”, “30 Rock” och “The Mindy Project.” Jag behöver inte tänka med dessa program; De hjälper mig att sakta ner. Ibland spelar Alexa några sömnljud, som ett åskväder, om TV:n kraschar. Jag ställer in alarmet på 01:47 och jag somnar 20:30

Sunday Rutine-läsare kan följa Shannan Ferry @shannanferry vidare x och Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *