Hur en MacBook Pro fick mig tillbaka till PC-spel

By | February 10, 2024

Luke Larsen / Digitala trender

Jag har fina minnen från gamla dagar med PC-spel. Jag menar, gamla dagar för mig. Spel som Stjärnbåt och Elder Scrolls: Morrowind hade en stor inverkan, men ärligt talat, det är att minnas de ändlösa timmarna av Baldur's Gate II: Shadows of Ammon Det ringer högre i min nostalgiklocka.

Men någonstans på vägen drog jag mig mer eller mindre tillbaka från vanligt spelande. Mellan att jag fyllde 30, skaffade nya hobbyer, gifte mig, köpte hus och fick barn hittade jag inte mycket tid eller energi för min gamla hobby. Det låter stereotypt, jag vet, men det är tyvärr sant.

Sedan dök en bärbar dator som heter M3 Max MacBook Pro upp, tillsammans med ett litet spel som heter Baldur's Gate 3. Och bam, jag var plötsligt 13 igen, tvingad av en expanderande spelvärld och ett bekvämt sätt att ta sig dit lätt.

Allt handlar om komfort

Bild använd med tillstånd av upphovsrättsinnehavaren.

Baldurs port II Det kom ut år 2000. Jag tänker inte försöka låtsas att jag kommer ihåg detaljerna i hela min erfarenhet av det här spelet, men låt oss bara säga att jag inte var en hardcore PC-spelare vid 13 års ålder. Jag spelade det på vilken dator mina föräldrar hade, som främst användes för att komma åt AOL. Det var samma beige dator som jag använde för att göra mina läxor, chatta på AIM och skapa mitt första MySpace-konto.

Metaforen är inte perfekt, utan attraheras av Baldur's Gate 3 På MacBook Pro M3 Max kände jag mig väldigt lik den. Nuförtiden kommer du inte att spela AAA PC-spel av misstag. Du behöver lite dedikerad hårdvara för att dessa spel ska fungera bra, och det mesta är riktat specifikt till den demografin. Det har för det mesta varit bra. Men det är definitivt inte vad MacBook Pro M3 Max är. Även när det lanserade sin egen speltjänst på Apple Arcade, verkade Apple alltid hålla PC-spelgemenskapen på armlängds avstånd. Det finns tecken på att det kommer att förändras inom en snar framtid, men vi är fortfarande i ett tidigt skede.

Jag har använt 14-tums MacBook Pro M3 Max den senaste månaden och skrev den första recensionen efter lanseringen i november. Mest anmärkningsvärt är den enorma grafikökningen med M3 Max. Tidigare versioner var kraftfulla, men för första gången verkade hårdvaran här kapabel nog att hantera många av de senaste flaggskepps-PC-spelen utan att offra för mycket installation. Och hej – Baldur's Gate 3 Det visar sig att det är en av de stora nya titlarna som körs inbyggt på Mac.

Luke Larsen / Digitala trender

Det är inte bara det faktum att jag kan hantera ett spel som Baldur's Gate 3. Han hanterar det som en dröm. Till skillnad från nästan alla bärbara speldatorer jag har använt, blir temperaturen på enhetens yta aldrig för varm och fläktljudet övermannar inte de fantastiska högtalarna. Du kan till och med spela det här spelet urkopplat från väggen utan någon märkbar nedgång i prestanda.

Jag måste också nämna skärmen. Bärbara speldatorer börjar äntligen komma ikapp några av mini-LED-skärmarna där ute, men MacBook Pros XDR-skärm är fortfarande obesegrad när det gäller kvalitet. Den färgstarka och detaljerade världen av Baldur's Gate 3 Den ser underbar ut i HDR – en perfekt matchning för MacBook Pro:s ljusa, djärva skärm Lägg till 120Hz ProMotion-uppdateringsfrekvensen och klarheten i dess briljanta display, så har du en tillgänglig visuell fest till hands. Det är till och med ett av få spel som du bekvämt kan spela direkt på styrplattan, vilket är en enorm bekvämlighetsfaktor. Jag vet att det låter galet, men tro mig, det fungerar.

Allt detta betyder att jag har en otrolig spelupplevelse på samma bärbara dator som jag har skrivit artiklar, skrivit e-postmeddelanden och tagit emot Zoom-samtal. Den finns där, som den där beiga lådan jag använde i början av 2000-talet i mina föräldrars källare. Och den tillgängligheten har gjort det mycket lättare att hoppa in här och där när jag har tid.

Naturligtvis räcker det inte med enbart en MacBook Pro för att få mig fast i ett spel. Jag behövde något som skulle nå djupt in i min hjärna och beröra en nerv av ren nostalgi och glädje. Och för mig är det precis vad Baldur's Gate 3 Erbjuds.

ren nostalgi

larian studier

Jag erkänner gärna att nostalgi spelar en så stor roll i min koppling till Baldur's Gate 3. Ungefär som min återuppväckta besatthet av pinsam 2000-tals poppunk, borde jag ha vetat att spelet som skulle få mig att spela igen skulle vara något direkt relaterat till min tonårstid. För det är precis vad Baldur's Gate 3 Det är: old school på alla de bästa sätten.

Istället för att anta en modernare berättarstil eller uppdaterad stridsmekanik, Baldur's Gate 3 känns nästan obevekligt fast besluten att förbli trogen sina rötter som ett Dungeons and Dragons bordsäventyr. Den absorberande historien bygger inte på extravaganta scener eller filmiska dramer, utan på dialogträd, digitala tärningskast och beslut du fattar. Han tycks också frossa i hur nördig han är och aldrig ryckas åt mindre fåniga kostymer, karaktärer och berättelser. Och det är just det som gör den så charmig och unik.

Heck, för mig är även de frustrerande delarna nostalgibete. Ibland är det komplicerat, det finns många grafiska fel, och ibland är jag inte säker på vad jag ska göra. Om du ägnade tid åt att spela på PC i början av 2000-talet borde det vara ett välbekant territorium.

Under hela tiden jag har testat nya enheter och testat spel på dem, har jag aldrig känt mig dragen att gå utöver vad jag behövde för att korrekt utvärdera produkten. Det är inte så att det inte har funnits spel som har fascinerat mig genom åren. Självklart inte. Ett kort steg igenom oändlig halo Det var sista gången ett sådant här spel grep mig, och det var av mycket liknande skäl. Men när livet blir mer hektiskt, fortsätter barriären för inträde av tid och bekvämlighet att bli högre och högre.

Att sugas in i ett spel som Baldur's Gate 3 på en MacBook Pro bröt på något sätt den barriären och fick mig att minnas en tid då PC-spel, teknik och livet i allmänhet var lite enklare.

Redaktörernas rekommendationer


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *