Granskning av Skull and Bones pågår: öppna betavisningar

By | February 12, 2024

Som att se det första tecknet på strand efter flera år på drift, hittade Skull and Bones äntligen ett sätt att lansera. Sex separata förseningar och flera olika koncept som tvingades gå bordet kan ha gjort dig förståeligt nog orolig för Ubisofts långvariga piratspel, men jag har redan hittat mycket att vara exalterad över efter att ha spenderat nästan 30 timmar med dess beta. Överraskande obegränsad öppen förra helgen. 1600-talets Indiska oceanen fungerar bra som avast En öppen värld som ska utforskas och plundras, RPG-mekaniken är (salt) djup med möjligheter att bygga tillsammans med dina snåriga hundkamrater och sjöstriden du kommer att utstå. bucca-nästan All din tid på öppet hav är taktisk och ständigt underhållande. Bortsett från den förväntade instabiliteten som vanligtvis finns med en betaversion av ett onlinespel, är de enda röda flaggorna hittills den svaga historien och en lista över slutspelsaktiviteter som verkar bli repetitiva inom kort. rodd. Jag kommer inte att kunna slutföra min resa förrän den fullständiga versionen skickas senare i veckan, men jag är redan exalterad över att kunna hav ytterligare.

Skull and Bones är ganska unikt i det storslagna systemet med RPG-spel i öppen värld, vilket ger dig direkt kontroll över ett skepp och låter dig segla på havet medan du plundrar hamnar och skickar in fiendens skepp i Davy Jones skåp på jakt efter byte och skändning. under piratkopieringens guldålder. Ensam eller med upp till två vänners skepp som flotta, kommer du att samla resurser och genomföra actionfyllda rån för att underblåsa din girighet och klättra på Jacobs progressionsstege när du driver upp ditt skepp, vilket ofta är en explosion. Även om det kan vara frestande att jämföra denna livetjänst, piratfyllda RPG med Sea of ​​​​Thieves, kunde de i verkligheten inte vara mer annorlunda: Skull and Bones fokuserar helt på underbart intrikat maritimt spel och en simulering av varor och ekonomi , inte i att springa från en plats till en annan. fot medan du deltar i svärdslagsmål och äter oskalade bananer först.

Fokus på sjöstrider fungerar mycket bättre än jag trodde.

Även om det är lite konstigt till en början att du bara kan utforska världen genom att kontrollera ditt skepp (bortsett från korta mellanspel i det sociala navet), tog det mig bara några timmar att inte känna att jag gick miste om mycket. Detta beror främst på hur bra fartyg-till-fartyg-strid snabbt blir. Efter en ganska nedslående öppning menad att hjälpa dig vänja dig vid havet med den glorifierade biten drivved som startskepp, öppnar saker och ting upp sig på riktigt. När du väl börjar uppgradera och anpassa ditt skepp för att passa din spelstil, och sedan tackla några av de mer utmanande områdena och aktiviteterna som kräver att du förbättrar ditt spel, fungerar Ubisofts strikta fokus på sjöstrider mycket bättre. Ungefär vad jag trodde.

Skull and Bones verkar bara ha historiens svagaste doft, vilket hittills har uppgått till en handfull samtal med piratlegenden John Scurlock (som hela tiden insisterar på att han borde döda fransmännen). Därmed inte sagt att det inte finns några vänliga skurkar och skallywags att stöta på på vägen, som Yanita, som introducerar dig till den svarta marknadens värld med all entusiasm och pompa som en cirkusmästare, men NPC:erna De är lite mer än säljare och uppdragsautomater utan någon substantiell historia som förbinder dem. Det är särskilt märkligt att köttigare delar av historien verkar ha klippts bort sedan jag såg dem i den stängda betan förra året, som en tidig del där man träffar en döende pirat vid namn Abel Rassler, som man nu finner död. Jag antar att dessa förändringar gjordes för att hålla dig i havets vågor så länge som möjligt istället för att vara fast i sociala utrymmen, och jag fann mig själv att spendera mycket mer tid på att göra just det, vilket inte är så dåligt. Ändå förväntar jag mig att mina piratspel har lite dramatik, konflikter och svek, och det verkar inte som att Skull and Bones levererar på den fronten baserat på den här första smaken jag har fått. Det finns fortfarande en chans att mer av det kommer att aktiveras när den slutliga versionen kommer ut, men jag skulle inte satsa på det.

Skull and Bones verkar bara ha den svagaste doften av en historia hittills.

Istället riktas din uppmärksamhet mot den övertygande rutinen att förstöra allt dödligare fiendeskepp och sedan använda deras byte för att skapa bättre instrument för piratkopiering. Ship-to-ship PvE-strid är stjärnan i showen, som kräver strategi, samarbete med andra spelarkontrollerade fartyg och bra mål att nå högre nivåer. Till exempel, när du möter kraftfulla flottor i senare områden, kanske du vill omkonfigurera ditt skepp med en stridsvagnskonstruktion som är optimerad för att motstå kanoneld och ta skada på nära håll, medan dina vänner fokuserar på DPS eller till och med på supportalternativ som kan bota allierade genom att peppar dem med meningslösa medicinska kanonkulor. (Hur skulle det fungera?) Det är också häpnadsväckande hur fantastisk sjöstriden och navigeringen på det öppna havet ser ut, eftersom det helt klart lades ner mycket kraft på att ge element som vågor och kanoneld ett extra lager av visuell polering, även om å andra sidan , NPC:er verkar vanligtvis animatroniska, med döda ögon och robotiga munnar.

Att skapa nya fartyg och prova olika byggen är extremt engagerande. Precis när jag trodde att jag hade byggt mitt idealiska skepp, såg jag en speciell kanon eller ett unikt stycke fartygsrustning som jag inte kunde leva utan, och sedan hoppade jag med glädje genom överraskande givande ringar som attackerade vissa fraktioner och letade för sällsynta resurser. köpa ett system och upprätta det. Att bryta ut de nya leksakerna för att slå upp en bandit som är dum nog att motarbeta mig är särskilt spännande. Till exempel spenderade jag timmar och massor av resurser på att skapa min första mortel, som låste upp förmågan att regna eld från himlen på mina fiender som om jag kallade in ett luftangrepp. Visst, att göra det tvingade mig att spendera varenda del av mina illa anskaffade rikedomar, men kan du verkligen sätta ett pris på att förvandla dina fiender till strimlat fläsk?

Att skapa nya fartyg och testa byggen är extremt attraktivt.

När du väl har etablerat dig lite på öppet hav kommer du också att börja förstå både handelsvägarna och utbudet och efterfrågan de påverkar i olika delar av världen. Du kommer till och med att få tillgång till den svarta marknaden genom The Helm, en mekaniker som låter dig bygga och driva underjordiska företag genom att skapa och leverera varor som omfattas av embargo, som opium. Detta öppnar upp ett helt nytt sätt att rada dina fickor i din sökning, eftersom du kan transportera legitima och olagliga produkter fram och tillbaka, köpa lågt på ett ställe och sälja högt på ett annat. Senare kommer du till och med att kunna erövra områden och förvandla dem till automatiserade inkomstgeneratorer för att hjälpa dig att få den mest kraftfulla utrustningen, och jag är glad att tänja på gränserna för detta ekonomiska system i den slutliga versionen.

Även om jag ansträngde mig ganska mycket under den här senaste betan och till och med fick en glimt av slutspelsaktiviteterna förra månaden, har jag fortfarande många frågor om vad Skull and Bones har i beredskap förutom det jag spelade förra helgen. Jag vet fortfarande inte om det finns dedikerade PvP-alternativ eller andra aktiviteter utöver det enda offentliga Legendary Heist-evenemanget i betan, som skickar dig att skjuta ner ett NPC-skepp och sedan slåss om byte med någon annan i området. Och jag har fortfarande ingen aning om hur de planerade mikrotransaktionerna och säsongsmodellen passar in, eftersom de inte har funnits i någon version av Skull and Bones jag har sett hittills. Men jag gillade verkligen det jag spelade, och när framstegen i betan fortsätter till lanseringen hoppas jag kunna sätta segel precis där jag slutade och bli en sann piratlegend senare i veckan.