Emmitt Smith kritiserar Cowboys

By | February 10, 2024

Ja Live PFT Om du hade en Hall of Fame-inbjuden, skulle Hall of Fame-återkommande Emmitt Smith (en årlig inbjudan i Super Bowl-veckan) ha förtjänat en plats med bara fredagens besök.

Hela videon bifogas. Emmitt var lika rolig och engagerande som alltid. Han har också varit mycket punktlig i sin kritik av de nuvarande Cowboys.

Det började med en enkel fråga: Blev du förvånad över att ägaren Jerry Jones inte sparkade huvudtränaren Mike McCarthy efter en 48-32 hemmaslutspelsförlust mot Packers?

“Jag blev helt förvånad,” sa Emmitt. “Jag vet hur besviken jag var som spelare att se den produkten på fotbollsplanen. Det är inte typiskt för Dallas Cowboys mystik, respekt och varumärke. Det är inte den korrekta representationen av själva varumärket. Nu förstår Jerry den här typen av ord. Märket, eller hur? Stjärnan. Allt måste vara oklanderligt, men så var inte fallet. Det var en stor besvikelse, inte bara för mig, utan för många av våra fans och till och med människor som sa: “Vad är det?” “Det såg inte bra ut.”

Jag frågade Emmitt om min egen teori om att Jerrys jakt på ännu en Super Bowl-seger är allt snack, att han påstår sig vilja vinna en till för att hålla fansen intresserade, men att hans handlingar inte stöder hans värld.

“Du förlorar trovärdighet,” sa Emmitt om Jones. “Och om du tappar trovärdighet tappar du respekt. Du tappar respekten, du har ingen heder. I slutändan håller jag med till viss del. Saker och ting måste förändras. Jag trodde att det var anledningen till att jag var så övertygad om det [McCarthy] Han skulle få sparken för förra året pratades det mycket om “OK, det här kan vara det.” Om han inte presterar i år är det bra.” Du kommer att acceptera tolv vinster och en plats i slutspelet, men du kommer att acceptera hur vi blev utslängda ur slutspelet? Jag menar, dominerade. Jag menar , det är som att vi gick ut för att leka med händerna bundna bakom ryggen eller lämnade in huvudet [the team facility in] Frisco och tog det inte ens till AT&T [Stadium] i Arlington. Det var en sådan besvikelse. Det var bara dåligt. Det är dåligt på alla sätt. Jag hatar till och med att prata om det eftersom jag känner ansvar. Jag känner att jag kunde ha hjälpt och jag vet inte hur. Men ja, det var dåligt.”

Vi frågade Emmitt vad som skulle hända härnäst som tränare om McCarthy inte tar sig förbi 2024. Emmitt sa att han först trodde att Jones skulle anställa Sean Payton. Emmitt föreslog också “att stjäla Dan Campbell från Detroit Lions.” . . för jag tycker ditt budskap [of grit and effort and determination] “Det är rätt budskap att många människor saknas och många barn saknas.”

Saknas?

“Ingen vill fortsätta slåss,” sa Emmitt. “Ingen vill kämpa hårt längre. de vill [say], 'Åh, vi är Cowboys.' Berätta för mig hur bra jag är. Kolla in mina Instagram-inlägg. Ser du mig på min podcast? Jag gör allt det här. Jag är allt.' Utan att göra något.

“Och alla klappar dem på axeln utan att göra något. Folk vill ge dem mycket utan att göra något. Och det de lever efter är vad som hände förr, inte vad som händer nu. De etablerar inte sitt eget arv, än mindre bygger på det arv som redan har etablerats.

“När jag kom till Cowboys visste jag en sak. Han visste att han inte kunde svika Tony Dorsett som back. Och han visste att han inte kunde svika Robert Newhouse som en runback. Eller Calvin Hill. Eller mycket mindre 'Bullet' Bob Hayes. Jag visste då att jag inte kunde svika Captain Comeback, Roger Staubach. Ed “för lång” Jones. Jag omfamnade berättelsen om vilka vi var eftersom jag älskade dem som en cowboy när jag var liten.

“Så när jag kom dit tänkte jag “skjut, vi kommer inte att vara 1-15.” Jag tänkte redan på det och jag kände Michael. [Irvin’s] Tanken var på det. Jimmy [Johnson’s] sinnet måste vara på det. Amen. Stå inte ut med något nonsens i slutet av dagen när du ser en legendarisk defensiv slut som Charles Haley, som är en Hall of Famer som arbetar med Leon Lett, Tony Tolbert, Tony Casillas, Chad Hennings, Jimmy Jones och andra spelare . . Att arbeta med dem, lära dem [the] simma [technique]. Han arbetar med dem för att göra dem bättre, så att han kan bli bättre. Han är inte orolig för att tävla mot dem. Men när man ser det ser man storhet och det var därför det laget var så bra defensivt. Sedan ser vi Deion [Sanders] Går in. Han kunde ha kommit in som “Neon Deion”, men det gjorde han inte. Han kom in och spelade pingis med alla. Den som ville spela pingis, spelade. Varsågod. Det var tävling. Vi spelade domino mellan James Washington och mig. Försvarsspelare, offensiva spelare och de lär känna varandra. De saker som förde oss samman är saker som jag tycker saknas i omklädningsrummet.”

Summan av kardemumman för Emmitt är att han har fått nog av hypen.

“Jag är trött på att bli såld vad Cowboys kan vara”, sa han. “Jag är trött. Jag har fått nog för att jag är mer intresserad av vad Cowboys verkligen är. Och vilka vi verkligen är och vilka vi var. Det är där jag är. Det är där alla andra är. Hur tillåter du det här att hända? Ja. Så, för mig är det som, “Hej, jag känner prismat genom vilket jag ser på laget och ögonen.” Jag går tillbaka till Staubach. Jag kommer att gå tillbaka till den tiden med Lee Roy Jordan. Jag går tillbaka till den tiden och då kommer jag dit vi var och jag säger: 'Okej'. Vi hedrade dem. Vi respekterade dem. Vi respekterade spelets historia. Vi älskar spelet.” Jag respekterar spelets historia som ingen annan. Oavsett om det är Jim Brown, Walter Payton, Dorsett, Gale Sayers, vi kommer att namnge dem. Hela vägen till där Barry Sanders och jag satt bredvid varandra. Thurman Thomas är med i mixen, eller hur? Jag respekterar mina spelare. Jag respekterar deras spel och jag hedrar vem de är för att jag hedrar den här positionen och jag hedrar matchen. Dessa morsbröder. . . .”

Han sa nästan inte: “Mödrar, bröder.” Hur som helst, allas mor och bror är nu medvetna om att Emmitt Smith är arg över var Cowboys är, vad de har blivit, vad de inte gör och frånvaron av någon till synes överväldigande önskan att komma dit.

Det finns ett starkt budskap i Emmitts ord till spelarna. Om Jones verkligen vill vinna, skulle han försöka hitta ett sätt att omfamna det, använda det och hjälpa de nuvarande spelarna att anta samma mentalitet som drev Dallas-laget som vann tre Super Bowls på fyra år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *