Det bästa av Slates råd den här veckan.

By | February 11, 2024

Slate publicerar massor av tips varje vecka, så vi har samlat ihop ett urval av våra favoriter. Här är några av veckans mest intressanta frågor och länkar till timmar av läsråd. Den här veckan: hjälpa till med barnbarnen, sköta barnens läggdags och eventuellt missbruk av sexleksaker.

Kära Prudence

Fel mormor: Jag är desperat med min svärdotter och hennes mamma! Min son och DIL har en ny bebis som jag inte träffar så ofta, trots att de bor nära dem. DERES mamma bor däremot ungefär två timmar bort, men verkar träffa dem flera gånger i veckan. Hur kan jag veta? Min son och DIL har en app för att ladda upp babyfoton (de tillåter inte babyfoton på Facebook och säger att det är “för svårt” att sms:a mig uppdateringar, vilket är en annan burk med maskar). När jag frågade min son varför hon ser barnet mer än mig, sa han att hon kommer för att göra hushållsarbete. Tja, jag ser inga bilder på henne som gör hushållsarbete, jag ser selfies av henne som kramar mitt barnbarn! När de värdigt bjuda mig har jag erbjudit mig att göra hushållsarbetet också. Min DIL sa en gång till mig att jag tvättade flaskorna fel. Nästa gång jag kom, hade hon en utskriven lapp med stegen att följa för att tvätta flaskorna tejpade till kylskåpet, som om jag var en idiot!

Den andra gången bad de mig ta ut kattlådan, trots att de vet att jag är allergisk mot katter! Andra gånger jag var där, sprutade hon ut sin bröstmjölk framför mig och frågade en gång om hon fick ta en tupplur medan min son också sov. Visst, gå till din äktenskapliga säng medan mormor är här! Den här veckan konfronterade jag min son med bristen på inbjudningar. Hon bjöd sedan in mig att gå på en babymusikklass på bygdegården med henne och barnet, istället för att bli inbjuden till hennes hus. Jag är djupt kränkt. Jag tänker att jag den här gången borde konfrontera henne direkt istället för min son, men min syster säger att jag ska fortsätta kommunicera genom min son, inte henne. Vad tror du?

Skötsel och utfodring

Allt klart för läggdags: Två gånger i veckan arbetar min man nattskift, vilket innebär att jag lägger våra barn (en 1-årig flicka och en 2 månader gammal pojke) ensam i sängen. Han har varit på det här schemat i minst fem år, så att behöva sova ensam var inte oväntat för mig. Sedan vår yngsta son föddes och min man gick tillbaka till jobbet har vi kommit in i en trevlig rutin och det går smidigt för det mesta. Men detta hindrar inte min svärmor från att ringa och/eller smsa. varje Varje gång min man jobbar det skiftet (också vilken natt som helst han inte är hemma) för att fråga honom om jag ska komma över för att “vara ett par händer till” vid sänggåendet (ofta kommer det här samtalet när jag redan är i processen). .

Den första månaden tackade jag artigt nej och tackade honom alltid för erbjudandet. När hon inte fick meddelandet gick jag vidare till att avvisa det och berättade för henne att jag visste och uppskattade att hon fanns tillgänglig för att hjälpa och att jag skulle kontakta henne om jag någonsin kände att jag behövde hennes hjälp. Min man upprepade detta och sa till honom att han inte behövde fortsätta erbjuda. Men ingenting förändrades. Nyligen sa jag till honom att jag satte min telefon på laddaren och inte har den med mig vid läggdags så att den inte distraherar barnen genom att ringa (sanningen), så det finns en god chans att han inte svarar. och det var precis vad jag gjorde (ibland smsade jag honom efter att barnen redan hade sovit, och berättade för honom att de alla sov).

I går kväll fick båda barnen ett vanligt luftvägsvirus. Min MIL ringde tidigt för att erbjuda hjälp eftersom “det kan vara svårare om de är sjuka.” Jag tackade honom och sa till honom att de mådde bra på medicinerna, så jag trodde inte att det skulle vara något problem att lägga sig. Jag tillade att jag inte tyckte det var lämpligt att bjuda över folk när barnen var sjuka, eftersom vi inte ville att någon skulle bli smittad, och påpekade att hon verkar bli mer allvarligt sjuk än andra när hon är sjuk ( Jag tror inte att hon faktiskt blir sjuk). Sjukare än andra människor, men hon verkar tycka det (hon blir väldigt dramatisk av det). Hon sa att det inte var mitt beslut för henne och att om hon kände sig bekväm med dem , hon kunde fortfarande komma Jag sa till henne att det var sant att jag kunde välja att vara med mina barn när jag var sjuk. Ja Jag har möjligheten, men om jag och min man inte vill att någon ska komma på grund av sjukdom, då kan hon inte åsidosätta det. Hon la på luren på mig. Jag fortsatte med min natt. Efter att ha lagt de två barnen i säng och återvänt till köket efter att ha städat klart, märkte jag en bil på uppfarten. Det var hon. Jag gick ut för att prata med henne och hon berättade att hon hade kommit “bara för att vara redo” om jag skulle behöva henne. Jag sa till henne att hon behövde gå hem och börja lyssna på vad jag säger till henne om våra behov, inte vad hon bestämmer sig för att de är. Allt är så konstigt för mig. När min man och jag pratar med henne, hur kan vi göra det klart för henne att det här måste upphöra?

Hur man gör det

Orolig för cockringen: Min man har en konstig vana och jag vill veta om det är säkert. Han är mycket välutrustad: 9 tum lång och 7 tum bred. Han väljer att bära en gummiring, inte bara under sex, utan 24/7. Han tar nästan aldrig av den. Han ska ta av den för att duscha men så är det.

Är detta en säker praxis? Det får dig inte att se hängig ut eftersom din penis är böjd inåt, så även en full erektion är osynlig. Hur som helst, jag är bara orolig för hans sexuella hälsa i framtiden. Jag tycker att det är ganska tight, även när det inte är upprätt.

betala smutsen

Mer pengar mer problem: Jag och min partner kommer att flytta över landet från östkusten till västkusten i år, vilket är en stor ökning av levnadskostnaderna (även om våra jobberbjudanden kompenserar för det). Vi gör båda sexsiffriga, men han tjänar fyra gånger min lön. Han är också betydligt äldre än mig, och som ett resultat består de flesta av våra besparingar av investeringar och monetära beslut som han tog innan vårt förhållande. Jag har alltid ansett mig vara bra med pengar, spara och bidra till min 401(k) och IRA, etc., men jag känner mig obekväm med att hävda ditt och jag är inte säker på hur jag ska navigera hur det bidrar till en maktobalans. . i vårt förhållande.

Den här rörelsen har tagit upp något jag inte vet hur jag ska ta itu med: mitt jobberbjudande är på heltid, måndag till torsdag, med lediga fredagar. Min partner tycker att jag borde ta ett deltidsjobb på de fredagar inom ett relaterat område som branschproffs anser vara bäst betalande. Det är också en notoriskt dålig arbetsmiljö (och har nyligen fått pressbevakning för att vara det): hög utbrändhet, oändlig press från företaget, otillräcklig personal, långa arbetstider, etc. Jag arbetade för ett företag inom det här området för många år sedan och det var så illa att jag var tvungen att sluta. Jag har ingen lust att återvända till detta område, men jag skulle vara öppen för att ta ett annat jobb på fredagar, även om det hade en lägre lön.

Vi har turen att ha råd med vår livsstil med bara våra heltidsjobb, men min sambo ser mina öppna fredagar som en möjlighet att göra mer. Vi har inte på något sätt ont för pengar, men jag tvekar att säga något eftersom jag tjänar mycket mindre än honom. Har jag någon anledning att vägra ta ett deltidsjobb inom ett område jag hatar? Är jag lat genom att inte vilja göra det?

För att få Slates råd levererade direkt till din inkorg, registrera dig för ett nyhetsbrev idag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *