Denna borderlands cellskuggade speldator är ett konstverk

By | February 12, 2024

Vi var inte övertygade om att detta Borderlands speldator Det var verkligt när vi först såg det, men Ivan Cervenak har gjort ett fantastiskt jobb genom att lura våra ögon med denna speldator baserad på Borderlands-roboten Jimmy J3NKN5. Denna overkliga PC-mod är belagd med den cel-skuggade skissartade tecknade effekten som definierar spelserien, och skapades med mycket vinylfolie, några akrylfärgspennor och till och med en nål.

Tack vare vår snabbväxande Facebook-sida för PC-byggda har vi sett massor av anpassade speldatorer, från mods baserade på befintliga höljesdesigner till lager-PC-byggen. Du kan till och med skicka in din för övervägande här. Men först, låt oss lära oss mer om detta Borderlands för PC från Ivan själv.

PCGamesN: Vad inspirerade dig att skapa en PC-mod med Borderlands-tema och vad använder du den till?

Ivan: Det var verkligen ett impulsivt bygge. I juni 2015 (ja, det var verkligen så länge sedan) gjorde jag några affischer för en lokal karneval och var tvungen att beställa självhäftande vinyl. Färgerna som arrangörerna valde var de exakta färgerna på den lilla roboten Jimmy J3NKN5 från mitt favoritspel Borderlands 2. Kvällen innan spelade jag Borderlands 2 och den här lilla roboten skrämde ur mig när han hoppade ur en loot box. .

Jag hade ett Zalman Z11-fodral i min butik, som skadades under transporten och stod på en hylla. När jag fick dessa vinylrullar föll allt på plats. Jag hade från början ingen användning för det, och den här modden kändes bara som något jag behövde skapa. När jag var klar visade jag den i min butik. Många av mina kunder trodde att den var gjord av kartong! Det är nu min sons PC, som han använder varje dag.

Vad är speciellt för dig med Jimmy J3NKN5?

Det gjorde min son väldigt glad.

Datorn ser inte riktig ut på bilderna, det ser ut som om någon har ritat den. Hur gick du tillväga för att återskapa Borderlands-stilen?

Tillbaka 2013 såg jag en liknande case-mod från CrazyLefty och beundrade den alltid. Hans mod var gjord med färg och en Sharpie, men jag ville göra något annorlunda. I mitt fall är hela monteringen inlindad i vinyl. Jag tog isär allt ner till den sista skruven och tog bort enhetsburen från insidan av höljet eftersom det var ett stort hinder för luftflödet.

Sedan rengjorde jag väskan och började slå in den. Det blev även en del skador på lådan, med en stor spricka i rutan. Hur som helst, jag gillade inte fönstret då det fick lådan att se asymmetrisk ut, så jag bytte ut fönstret mot ett nytt av 3mm klar platt akryl. Jag skapade också en remsa av frostad folie längs den, som fortsätter till en vit rand på fodralet. Jag slipade sedan lätt sidorna av det fönstret för att få det att se slitet ut.

En Borderlands-speldator byggd med vinylfolie som används för designen.

Efter det lindade jag in hela fodralet och DVD-enheten, rengjorde dem med alkohol och började sedan fritt designa cellskuggningsmönstren med en akrylfärgspenna. Enhetsskydden är också inslagna och näteffekten på dem skapades med en nål, vilket innebar att en halv dag stansade hål i locken.

När allt var klart tog jag ett ganska gammalt Lenovo multimediatangentbord, tog isär det, rengjorde det och slog in det. Jag ändrade lysdioderna på Num Lock-, Caps Lock- och Scroll Lock-tangenterna till blåa, och varje tangent är lindad runt sidorna med en kontinuerlig remsa av vinyl. Jag återskapade sedan cellskuggningseffekten på tangentbordet på samma sätt som jag gjorde på fodralet. Jag gjorde också detsamma med musen, som är en Dragonwar Thor G9, och monitorn, som är en 22-tums Fujitsu-modell i vitt med ledat stativ.

Sidan av en speldator med Borderlands-tema som har ett fönster för att visa upp komponenterna inuti.

Hur gjorde du dekalerna?

Dekalerna designade jag själv i Inkscape och klippte ut dem med
en vinylskärare.

Har du gjort några anpassade ändringar i fodralet?

Förutom fönstret gjorde jag inte många fysiska modifieringar av själva väskan. Jag tog bort hårddiskhållaren och bytte alla fläktar till modeller med röda lysdioder så att det röda lyser inuti höljet. Jag tog också bort de små sidofodral-fläktarna, eftersom de var för högljudda för min smak, och ändrade färgen på strömknappens LED till röd.

Toppen av Borderlands cellskuggade speldator som är blå

Vilka var de svåraste delarna med att dekorera och hur gjorde du dem?

De svåraste delarna var spelmusen och tangentbordet. Musen var svår på grund av sin extravaganta form och att spela på tangentbordet var tidskrävande. Jag var såklart tvungen att plocka isär båda delarna innan jag kunde dekorera dem också, vilket tillförde fler komplikationer.

Dess ämne täcker inte bara PC-tornet, utan även kringutrustning och bildskärm. Varför ville du ändra alla andra detaljer också?

När jag var klar med tornet såg andra vanliga kringutrustning bara inte bra ut bredvid. Jag kände att det skulle vara omöjligt att hitta andra plagg som passade dess stil och form. Men formerna på just det tangentbordet och musen matchade fodralet perfekt; Det var bara färgerna som var borta, så jag bestämde mig för att dekorera dem för att matcha fodralet.

Ett vinylförpackat tangentbord som ser ut som Borderlands cel-shading

Är du också sugen på att dekorera nycklarna?

Jag tänkte göra den här, men då tänkte jag att den inte skulle vara tillräckligt hållbar för vardagsbruk eftersom den skulle vara inslagen.

Vilka specifikationer valde du och varför?

Den gjordes som en visningsdel för butiken, så den var tom när jag avslutade boxmodden, men nu är den fylld med ett Ivy Bridge-system till min son.

Hur lång tid tog det för dig att slutföra denna mod, från början till slut?

Det tog mig ungefär två veckor att arbeta med det efter jobbet, ungefär en timme eller två varje dag.

Är du helt nöjd med slutresultatet eller önskar du att du hade gjort det annorlunda i efterhand?

Om jag kunde ändra en look hade jag använt matt vinyl istället för glans, men det är i princip omöjligt att ändra nu.

Borderlands spelmus insvept i blå vinyl

Borderlands J3NKN5 PC Byggspecifikationer

  • CPU: Intel Core i7-3770K med standardhastighet
  • GPU: Palit GeForce GTX 1660 Super StormX
  • Fall: Zalman Z11
  • Lagring: 480 GB SanDisk Ultra II SSD, 2 TB Seagate HDD
  • Minne: Corsair Vengeance Pro 2133MHz DDR3 16GB
  • Moderkort: ASRock B75 Pro3
  • Strömförsörjning: lugna ner dig! Rak Effekt 10 800W
  • Kyl: SilverStone Argon AR01 CPU-kylare, original GPU-kylare, 3x 140 mm röd LED-fläkt + 120 mm röd LED-fläkt

Det här är utmärkt arbete, Ivan; du måste verkligen kontrollera det igen efter första titten för att se om det verkligen är en riktig PC. Du har gjort ett fantastiskt jobb med att få detta Borderlands för PC att se ut som något du faktiskt skulle hitta i spelet.

Det här inlägget dök ursprungligen upp på Custom PC, som har täckt fantastiska byggen i över 20 år och nu är en del av PCGamesN. Gå med i vår Facebook-grupp med nästan 500 000 medlemmar för att diskutera detta bygge.

Och om du ser dig själv som en expert på PC-moddare kan du skicka din egen anpassade PC-version till oss idag för en chans att visas på PCGamesN i framtiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *