Bortom Red Light District: KLM Business Class från Austin till Amsterdam med vår 5-årige son

By | January 29, 2024

Jag flög med min fru och dotter till Amsterdam för en del av jullovet. Även om jag inte tror att du behöver vänta på skollov för att ta en resa, är resa ett bra sätt att ha något att göra när ditt barn är borta från skolan i nästan tre veckor.

Du kanske inte tror att början av året är rätt tid att resa till Europa, men jag har alltid älskat Paris i december och Amsterdam i januari är också trevligt. Vädret kanske inte är bra, men det är kallt i USA också! Folk är hemma efter jobbet och gatorna är inte upptagna. Platsen är inte överfull av amerikanska tonåringar!

Och Amsterdam verkar vara ett konstigt ställe att åka till med en femåring, men staden är mycket mer än red light district. Det finns fantastiska barnmuseer, bra mat och det var något annat. Dessutom finns det ett direktflyg från Austin och det fanns tre platser för spararpriset i affärsklass på våra föredragna datum. Den perfekta resan!

Vi åkte på nyårsdagen och kom till flygplatsen cirka två timmar före avgång. Incheckningen gick snabbt och agenten kände igen mig från den här bloggen. Han bjöd in oss att använda Delta Sky Club med våra affärsklassbiljetter (du behöver inte använda Amex Platinum den här gången!).

Det fanns ingen kö för säkerhet och vi begav oss till Delta Sky Club… bara för att få reda på att den var stängd. De stängde tidigt, klockan 16.30, för nyårsdagen trots att KLM-flyget gick klockan 18.15.

Vi gick granne med Chase Sapphire Terrace för ett snabbt mellanmål. När vi kom på luften och blev serverade middag skulle min dotter vara tillbaka till det normala och kanske för trött för att äta. Vädret var inte snällt, men vi hade fortfarande jackor sedan vi gick av planet i Amsterdam.

Maten i denna “lounge” kommer (gratis) från en varuautomat. Dessa är främst förpackade sallader och nudlar, anständiga för förpackade livsmedel, men fortfarande genomsnittliga. Loungepersonalen erbjuder drinkar, paketerade chips och liknande snacks. Det finns ingen “full bar”, det finns drycker på burk och ingen is, inte för att vi behövde is en kall nyårsdag. De borde verkligen ha utomhusvärmelampor, eftersom utrymmet nästan helt är utomhus.

Fin utsikt får du från loungen som ligger i direkt anslutning till Sky Club och även har en egen uteplats. Här var vårt plan:

Ombordstigning skrevs ut med början 35 minuter före avgång, vilket är imponerande för en Boeing 787-9. Vi gick ombord cirka 5 minuter för sent och vände fortfarande tillbaka ett par minuter för tidigt. Det var imponerande!

Detta var min första gång ombord på detta flygplan med KLM och jag tyckte att sätena var bra (mycket lite lagringsutrymme) och ganska bekväma. Jag gillade färgen och designen på kabinen. Vid första anblicken är det ganska enkelt:

Men så tar du en titt på sätena och det blå och guldet fungerar verkligen, och kronloggan är en fin touch. Produkten är fortfarande märkt “World Business Class”, i en mening som för 20 år sedan.

Sitsen har en cubby där en flaska vatten och hörlurar tidigare placerats. När du öppnar den ser du en spegel.

Det här är en Boeing 787, så businessklassen med fyra rader är ganska liten. Inte överraskande fanns det inget annat betydande förvaringsutrymme bredvid sätet. Däremot var utrymmet under ottomanen tillgängligt för användning under taxi, start och landning, vilket hjälper.

Fotrummet är dock litet och jag fann det begränsat senare under flygningen när jag försökte sova.

Jag menar, det fanns också den här förvaringen…

Stugan började sätta sig och jag tog en titt på bekvämlighetspaketet.

Väskan verkade billig för mig, men det fanns grundläggande föremål, inklusive en penna, även om det inte var nödvändigt att fylla i ett formulär för immigration till Nederländerna.

Min fru, min dotter och jag stod i raden av skiljeväggar på planet. Jag brukar gilla det, även om det är nära pentry och badrum, eftersom jag inte ser passagerarna bakom mig under större delen av flygningen. För mig gör det det mer avkopplande, eftersom folkmassor kan vara stressande. Jag gillar också det extra utrymmet framför sätet (en sorts en hylla) före skottet.

På skottet fanns ett högtidligt “Gott Nytt År” som verkade vara en trevlig festlig touch.

Underhållningen i sätet har en pekskärm, men det finns också en telefon att använda särskilt när du ligger ner. Sitsen har ett universellt eluttag och USB-ström.

Som en drink före avresan tog jag bara vatten och tog sedan en titt på menyn.

Här var huvudmatmenyn:

Och detta var frukost:

När vi väl var i luften gick jag till badrummet för att byta om till en pyjamas som jag hade med mig på flyget. Blommor i badrummet är alltid en fin touch. Tapeten KLM Delft Houses passar perfekt till varumärket.

Tillbaka vid min plats serverades jag blandade nötter och en valfri drink. Jag tog ett glas pinot noir. Du kan se min dotters juice.

Jag valde hummersalladen som förrätt och det var ganska gott med deras thailändska limedressing. Även om jag är ganska ointresserad av soppor på ett flygplan (eftersom de värms upp bra), så var en “mild” blomkåls- och currysoppa mig inte särskilt tilltalande. Förrätten serverades på en bricka med en liten sallad och valfritt bröd.

Till min huvudrätt valde jag den “lokala delikatessprovningen”, som var en revbensspjäll i svampsås, potatis och rostade äpplen.

Till efterrätt valde jag den vita chokladen och halloncheesecaken.

Mellan kurserna hjälpte jag min dotter i säng. Min fru gjorde henne bekväm med kudden och filten, och jag gav henne min filt att använda som madrassskydd. KLM-sängkläderna behöver verkligen förbättras, men med den andra filten kändes det bekvämt. Vi följer vår vanliga läggdagsrutin på ett flygplan, så efter att hon tagit på sig pyjamasen läser jag hennes böcker och berättar historier för henne; sedan sov hon resten av flyget och hoppade till och med över frukosten.

Jag började titta på ett underhållningsprogram ombord. Jag gick igenom ett avsnitt av Brooklyn 99 (Jag tyckte att deras alternativ var ganska varierande, även om få fångade min uppmärksamhet.) Jag kom ikapp med e-post efter att jag lyckades ansluta till wifi ombord. Sen gick jag och la mig för att försöka vila lite.

Sätet i sig verkade bra till en början, även om sängkläder mer likt det United erbjuder skulle vara en riktig njutning. Men det smala fotutrymmet var lite obekvämt. Jag sover på sidan och efter ett tag blev sitsen obekväm för ländryggen och axlarna. Jag skulle vända mig om, men då skulle jag uppleva samma sak på andra sidan, så jag skulle skölja och upprepa. Jag slängde och vände mig ett par timmar och reste mig sedan upp och jobbade på min laptop ett tag tills det var dags för andra serven.

Frukostbrickan innehöll havregrynsgröt, rökt lax, kalkonskinka, goudaost och ett kokt ägg. Jag valde crepes istället för det pocherade ägget, även om jag såg ägget som min fru valde och undrade om jag hade valt fel.

Efter att ha rensat frukosttallrikarna kom en besättningsmedlem över med KLM:s berömda Delft-hus som avskedspresent. Detta är något som flygbolagets business class-passagerare ser fram emot och många plockar upp dem. Det finns till och med en Delft Blue Houses-app i Apples och Googles onlinebutiker som hjälper dig att spåra alla 104.

Varje hus är en kopia av en riktig holländsk byggnad och är fylld med holländsk gin. Historien bakom dem är att KLM ville ge en gåva till sina premiumpassagerare, men därigenom bröt mot landets regler. Det fanns dock inget förbud mot att servera en drink (holländsk gin) och inte heller regler om var den drycken kunde serveras (huset i Delft).

Husen tillför ett enormt värde till KLM. Flygbesättningen var vänlig, på ett gemytligt och sällskapligt sätt. Personalen gav även information om anslutande grindar och tips om hur man navigerar på Amsterdams flygplats. Och maten var ganska bra! Men resten av produkten är avgjort mitt på vägen, och jag ser fortfarande fram emot att flyga med dem.

Det är något speciellt med att få en unik present i slutet av flygresan. Jag upplevde det första gången för många år sedan när jag flög Asiana första klass. Jag har fortfarande korkarna från Wedgwood-vinflaskorna jag fick på den flygningen. Det lyfter verkligen produkten, i slutet av upplevelsen, och skapar ett sant minne av flygbolaget. Mellan min fru, min dotter och jag plockade vi upp tre hus på vägen ut och tre till på vägen tillbaka.

Vi hölls upp lite när vi anlände till Amsterdam och hade sedan en lång taxi, så även om vi ursprungligen hade kommit cirka 20 minuter för tidigt, hamnade vi cirka 15 minuter försenade. Invandringen var relativt lätt.

Vi lämnade snabbt terminalen och när vi anlände mitt på morgonen den första veckan på året var det ingen trafik i Amsterdam. Direktresan från Austin var mycket enkel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *