Alexander Volkanovski har en UFC-exitstrategi, men en förlust mot Ilia Topuria är inte en del av den

By | February 13, 2024

Alexander Volkanovski har en UFC-exitstrategi: Det innebär helt enkelt inte en andra raka förlust och att lämna över sitt fjäderviktsbälte till Ilia Topuria i helgen.

Volkanovski (26-3) kommer att sätta i spel det bälte han har haft sedan december 2019, när han besegrade Max Holloway genom enhälligt beslut, i Anaheim, bara fem månader efter att ha sett sina drömmar om att bli två mästare brutalt borttagna av Islam Makhachev.

I den omedelbara efterdyningen av det förkrossande nederlaget gav Volkanovski en känslomässig inblick i sitt psyke, vilket fick många att undra om det, efter en sådan dominerande körning, plötsligt började dyka upp sprickor inom den normalt sett oföränderliga australiensaren.

Men han säger att så inte är fallet och att livet efter blandad kampsport inte oroar honom, trots att han efter den förlusten till Makhachev erkände att han “behövde kämpa” för sitt mentala välbefinnande.

“Det kommer naturligtvis att vara en fråga [people have]speciellt efter att ha sett vad jag pratade om [after the second loss to Islam]men de inser inte att just nu är det enda som betyder något för mig min karriär och min familj, säger Volkanovski till ESPN.

“Min karriär vet jag [will end], jag är redan förberedd, jag har ett bra team runt mig förstår jag. Jag vet vad som motiverar mig just nu. Men jag är som bäst och jag vet att tiden är begränsad, så det är klart att det är press.

“Men jag vet att när det här är gjort måste jag ändra mig [my life]. Det kommer inte att bli en raskamp, ​​som du säger, så den energin måste överföras till affärer, vad det nu är, eller till kommentarer, eller bakom kameran; Jag vet att det kommer att förändras, jag är medveten om det. Men många människor är inte medvetna om vad som motiverar dem. Jag har turen att kunna göra det.

“Men just nu, det är därför vi blir oroliga när vi inte drar nytta av vår tid, som om jag är i bästa ålder; slösa inte min tid, ta mig till oktagonen, låt mig tjäna pengar, låt mig bygga. ” “Det här arvet och låt mig göra min grej, och låt mig sedan göra det igen tills jag är klar. Just nu är det allt jag kan göra; det är familj och slåss; efter det kommer allt att förändras.”

En man som insisterar på att Volkanovski inte kommer att kämpa länge är hans tränare, Joe Lopez, som har varit fighterns hörnman under hela sin karriär för blandad kampsport. Medan López säger att han “inte ångrar” beslutet att ta en revansch mot Makhachev med 11 dagars varsel och avvisar förslag om att det var oansvarigt, men han håller med om att Volkanovski är närmare slutet av sin karriär än början. , och vill för att säkra sitt liv. pensionerad under hans vård kommer att bli lika bra som han är nu.

“Som jag alltid säger, vi har dessa fasta övningar eller övningar som vi gör varje vecka, och när han inte håller sig till dessa scheman, det är då jag måste säga,” Hej, Alex, det kanske är dags att hänga upp handskarna “Lopez sa till ESPN när han fick frågan om Volkanovskis bästa prestationer fortfarande var före honom.

“Men just nu slår han fortfarande hela tiden, just nu är kroppen kvar, sinnet finns kvar, så vi går vidare. Vi kanske bara har ett par år kvar. Jag tror inte att vi kan göra det.” Jag skulle vilja gå mer än så.

“Och hela vårt mål, eller åtminstone för mig som hans tränare och hans vän, var att förbereda honom för livet så att han inte behöver kämpa längre. Han har en vacker familj, och jag vill bara allt gott för honom i framtiden, så “Du behöver inte vara en av de killarna som måste fortsätta kämpa för att du inte sparat dina pengar eller använt dem väl.”

medan hans Matlagning med Volk Videor på YouTube visar ett stort kulinariskt intresse, bland andra aktiviteter och investeringar erkänner 35-åringen fritt att han känner sig mest bekväm i lägret och arbetar mot sitt nästa Octagon-inträde.

Men Volkanovski vet också att han inte kan fortsätta så här för alltid, även om han insisterar på att han är i optimal kondition vid 35 år och planerar att bevisa det mot Topuria i helgen.

“Jag mår fortfarande väldigt bra. Jag tror att jag definitivt kommer att lära den här killen en läxa och påminna alla: många människor är [saying] “Är det över? Det här? Det? Men jag garanterar dig att den 18 februari kommer de att säga att han inte har något kvar i fjädervikt, att han måste göra det här, han måste göra det, så vi får se vad som händer härnäst.”

“Men jag vill vara aktiv. Vi planerar redan datum; jag tar uppenbarligen Ilia på allvar, men jag skulle älska att komma tillbaka på rätt spår, oavsett om det finns ett annat kort i Australien senare under året, kanske jag får en tidigare.” och sedan komma tillbaka hit [to Sydney]. “Jag vet inte, men det är definitivt ett bra år vi kommer att ha i år.”

Även om det kommer att orsaka skratt bland många UFC-fans, har Volkanovski inte gett upp hoppet om att bli en UFC-mästare i två divisioner. Han erkänner dock att förlusten mot Makhachev i Abu Dhabi har gjort det målet mycket svårare.

Att ta kampen med 11 dagars varsel var djärvt, men tränaren Lopez sa att det faktum att Volkanovski hade en “träffmöjlighet” var skäl nog att göra en “satsning”.

På frågan om det fanns en situation där han skulle sluta tävla i fjädervikt och helt satsa på lättviktsdivisionen, sa Volkanovski: “Jag vet inte. Jag vet inte. Jag är glad att det finns en tydlig kille. och korrekt. ” Nu är det allt jag egentligen tänker på när det gäller fjädervikt. [division] Just nu är jag inte uppmärksam på allt som händer.

“Men det finns ingen tydligare kille än Ilia just nu, han är den där killen, det är han som pratar och all min uppmärksamhet finns där. Men uppenbarligen retar lättviktaren mig fortfarande mycket. [so] tills det är en annan pojke förstås, eller det finns ett jobb eller ett datum [at featherweight]Det är väldigt lätt för mig att överföra all min energi till det. [lightweight]. Men som jag sa, all min energi flyttas till Ilia just nu.”

Om något kan Volkanovskis känslomässiga presskonferens efter kampen ha gjort honom ännu mer kär hos den australiensiska sportgemenskapen och UFC-fans runt om i världen.

Ärligt och rått, det var en läglig påminnelse om att även några av de tuffaste människorna på planeten har ögonblick av sårbarhet. Och det är inte dåligt.

Men han vill också lägga den kvällen bakom sig genom att tysta Topuria på UFC 298, vilket bevisar att han fortfarande är en av kampanjens elitkämpar i processen.

“Jag kommer att göra ett uttalande och förödmjuka Ilia, till 100%”, sa Volkanovski till ESPN. “Det räcker inte att bara vinna. Det betyder inte att det måste vara ett slut. Det är klart att det skulle vara bra; jag bryr mig inte om det.”

“Men om jag slutar vill jag först skämma ut honom, först vill jag lära honom en läxa, först vill jag förödmjuka honom, för om jag bara går ut och slår ut honom så kommer han att sluta.” [just say] 'det fångade mig'.

“Jag ska visa dig att jag ligger före och att du har mycket arbete att göra, och du kommer att tacka mig senare för att du kommer att arbeta hårt nu och tjäna dina ränder istället för att bara ge dem till dig. Och sedan ska jag göra dig av med dig. Det är vad jag planerar att göra.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *